ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιμ Μπάρτον: Δεν κάνει σίκουελ του «Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη»

Τιμ Μπάρτον: Δεν κάνει σίκουελ του «Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη»
Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και ο Τζακ από την εμβληματική ταινία ανιμέισον του Τιμ Μπέρτον «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης» («The Nightmare Before Christmas») ετοιμάζεται να μπει πάλι σε χιλιάδες σπίτια.

Αν και οι πιστοί οπαδοί του Τζακ ζητούν ένα σίκουελ ήδη από το 1993, οπότε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η ταινία, ο σκηνοθέτης επιμένει να αρνείται.

Σε συνέντευξή του στο «Empire» με αφορμή την 30ή επέτειο της ταινίας, ο Μπέρτον εξέφρασε την διαχρονική δέσμευσή του να διατηρήσει τη μοναδική γοητεία και τη διαρκή κληρονομιά του «Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μπέρτον δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για ένα σίκουελ της ταινίας ανιμέισον, τονίζοντας την σημασία που έχει η ταινία για τον ίδιο προσωπικά και την πεποίθησή του πως δεν θα δώσει συνέχεια: «Είναι ωραίο που ο κόσμος ίσως ενδιαφέρεται [για μια ακόμη ταινία], αλλά εγώ όχι».

Και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι σαν εκείνον τον γέρο που έχει ένα μικρό κομμάτι γης και δεν πουλάει στη μεγάλη μονάδα παραγωγής ενέργειας που θέλει να πάρει τη γη μου».

Θαυμαστές της ταινίας ντυμένοι ως Τζακ και Σάλι / Charles Sykes/Invision/AP

Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι μεταξύ των αγαπημένων του χαρακτήρων όλων των εποχών ήταν ο Jack Skellington, επειδή ήταν φτιαγμένος από «φως και σκοτάδι», αναφέροντας: «Αντιπροσώπευε όλα αυτά τα συναισθήματα που είχα. Με θεωρούσαν αυτόν τον σκοτεινό χαρακτήρα, ενώ εγώ δεν αισθανόμουν έτσι. Ήταν ένας πολύ προσωπικός χαρακτήρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ