ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Will: Ένα δράμα του Netflix για την πιο σκοτεινή σελίδα της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας

Will: Ένα δράμα του Netflix για την πιο σκοτεινή σελίδα της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας
photo: Netflix

Το Will είναι ένα συναρπαστικό δράμα βελγικής παραγωγής που εκτυλίσσεται στη Γερμανία πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Με ένα σενάριο που γράφτηκε από τους Carl Joos, Tim Mileants και Jeroen Olyslagers και υπό τη διεύθυνση του Tim Mileants, η ταινία εμβαθύνει στα πιο σκοτεινά κεφάλαια της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας, προσφέροντας μια συγκλονιστική ματιά σε όσα υπέστη η εβραϊκή κοινότητα υπό τους Ναζί.

Πέρα από την εξερεύνηση αυτής της ιστορικής τραγωδίας, το Will παραδίδει διακριτικά ένα ισχυρό σχόλιο για τον αντίκτυπο του πολέμου, τονίζοντας πώς επηρεάζει τους απλούς άνδρες, γυναίκες και τα παιδιά. Με απλά λόγια, είναι μια ταινία που προκαλεί σκέψεις και που όχι μόνο επιδιώκει να αναλύσει το παρελθόν αλλά μιλά και για την παγκόσμια ανθρώπινη εμπειρία σε περιόδους σύγκρουσης.

Στην ταινία, συναντάμε τον Wilferd, έναν καλόκαρδο αστυνομικό που θέλει να υπηρετήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον λαό στην Αμβέρσα. Κάτι όμως πάει πολύ στραβά και όλα έρχονται ανάποδα για εκείνον.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα όταν η κυβέρνηση αναθέτει στην αστυνομία να διεξάγει επιδρομές και να συλλαμβάνει Εβραίους. Τώρα, ο Wilferd αντιμετωπίζει έναν ατελείωτο αγώνα, διχασμένος ανάμεσα στο καθήκον του και την αίσθηση του τι είναι σωστό.

Σε αυτή την ταινία, η αφήγηση κινείται μεταξύ της ιστορίας του Will Wilfred και της ιστορίας μιας εβραϊκής οικογένειας που διασώθηκε από αυτόν. Οι μεταβάσεις μεταξύ αυτών των δύο πλοκών είναι τόσο προσεκτικά πλαισιωμένες που το κοινό δεν αισθάνεται ποτέ ότι χάνει κάτι.

Αντί να βασίζεται σε παραδοσιακές αναδρομές, η ταινία χρησιμοποιεί έξυπνα το διάλογο για να ξεδιπλώσει την ιστορία, διατηρώντας την αφήγηση δυναμική και ελκυστική. Από την αρχή, γινόμαστε μάρτυρες της ανεξήγητης εξαφάνισης του σώματος ενός Ναζί αξιωματικού Feldgendrum, εξαφάνιση για την οποία ευθύνεται ο ίδιος ο Wilfred. Καθώς η ταινία εξελίσσεται, σταδιακά ανακαλύπτουμε ότι η εβραϊκή οικογένεια κρύβει περισσότερα μυστικά απ' ότι νομίζαμε.

Μία καλή προσθήκη στην συλλογή ταινιών του Netflix, κάτι το οποίο είναι θετικό μιας και είχαμε καιρό να δούμε μία πραγματικά καλή παραγωγή στην πλατφόρμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ