ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τον μπελά του με τους θαυμαστές έχει βρει ο σημερινός ιδιοκτήτης του σπιτιού του Χάρι Πότερ

Τον μπελά του με τους θαυμαστές έχει βρει ο σημερινός ιδιοκτήτης του σπιτιού του Χάρι Πότερ
Ο Χάρι Πότερ με τους Ντάρσλεϊ έξω από το σπίτι της οδού Πρίβετ 4 στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» WARNER BROS

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου έμενε ο Χάρι Πότερ στην επιτυχημένη σειρά κινηματογραφικών ταινιών, έχει βρει τον μπελά του με τους θαυμαστές του ήρωα και τους Instagrammers που του χτυπούν συνεχώς την πόρτα.

Το σπίτι που βρίσκεται στο Μπράνκνελ του Μπέρκσιρ, 73 χιλιόμετρα από το Λονδίνο, χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ταινία, «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», ως το σπίτι της οικογένειας Ντάρσλεϊ, στον αριθμό 4 της οδού Πρίβετ, όπου ο Χάρι Πότερ έμεινε μετά τον θάνατο των γονιών του.

Στις επόμενες ταινίες το σπίτι κατασκευάστηκε σε στούντιο για μεγαλύτερη διευκόλυνση, και είναι πλέον επισκέψιμο ως μέρος της ατραξιόν Χάρι Πότερ στα Warner Bros. Studio του Λονδίνου.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα The Sun, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Μπράκνελ, είπε ότι δεν βρίσκουν ησυχία με τα συνεχή χτυπήματα στην πόρτα. Ο ίδιος προσπαθεί να εξυπηρετήσει όσους μπορεί. «Δεν με πειράζει. Είναι ο Χάρι Πότερ, το καταλαβαίνω. Αλλά γυρνάς σπίτι από τη δουλειά και βρίσκεις συνεχώς κόσμο στην είσοδο, είναι μια τρέλα».

«Μπαίνει κόσμος μέσα και μπήγει τα κλάματα. Είναι περίεργο. Όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι. Πολλοί έρχονται ντυμένοι με ρούχα από τις ταινίες και θέλουν να αναπαραστήσουν σκηνές».

Το πιο δημοφιλές σημείο του σπιτιού είναι η ντουλάπα κάτω από τις σκάλες, που ήταν το δωμάτιο του μικρού Χάρι στις ταινίες.

Ο ιδιοκτήτης πάντως είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικός, καθώς έχει μετακινήσει και τα αυτοκίνητα της οικογένειάς του προκειμένου να ο κόσμος να βγάζει καλύτερες φωτογραφίες.

«Ξέραμε τι σπίτι αγοράζαμε, αλλά κανείς δεν μας είπε ότι θα ήταν έτσι τα πράγματα. Δεν μας είπαν ότι θα είχαμε κόσμο εδώ όλη μέρα, κάθε μέρα. Δεν σταματάει ποτέ».

Στο σπίτι είχε μπει πωλητήριο για ένα μικρό διάστημα το 2016, με τιμή 475.000 λίρες, αλλά ο ιδιοκτήτης άλλαξε γνώμη και το απέσυρε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ