ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αυτές είναι οι καλύτερες νέες σειρές που είδαμε το 2023

Αυτές είναι οι καλύτερες νέες σειρές που είδαμε το 2023
«Shrinking», «Hijack», «The Last of Us», «Ahsoka», μερικές από τις καλύτερες νέες σειρές του 2023 Apple TV+ / HBO / Disney+/ iPiccy

Το HBO είχε την καλύτερη σειρά της χρονιάς με το «Succession» και ίσως τη χειρότερη με το «The Idol». Στο ενδιάμεσο, υπήρξε πολλή καλή τηλεόραση και ακόμη περισσότερη μέτρια, που περιπλέχθηκε από τις απεργίες των συγγραφέων και των ηθοποιών, οι οποίες ανάγκασαν τα δίκτυα και τις υπηρεσίες streaming να κάνουν ζογκλερικά με τα προγράμματα για να διασφαλίσουν ότι η ροή τους θα συνεχιστεί.

Από τις καλύτερες νέες σειρές που έκαναν πρεμιέρα μέσα στο 2023, οι περισσότερες κατεφθασαν στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου. Ας δούμε μερικές από αυτές με αλφαβητική σειρά:

Α Small Light

Μια σπαρακτική μίνι σειρά του National Geographic/ Disney+ για την Μιπ Γκις (την οποία υποδύεται θαυμάσια η Μπελ Πάουλι), μια συνηθισμένη νεαρή γυναίκα που βρήκε τεράστια αποθέματα θάρρους προκειμένου να προστατεύσει την Άννα Φρανκ και την οικογένειά της από τους Ναζί. Με ένα δυνατό καστ που περιλαμβάνει τον Λιβ Σράιμπερ ως Ότο Φρανκ, η σειρά κατάφερε να πάρει μια ιστορία που νομίζαμε ότι γνωρίζαμε και να την κάνει να φαίνεται επίκαιρη και σημαντική.

Ahsoka

Αν και η σειρά του Disney+ ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς και υπέφερε από κάπως αδέξιο γράψιμο στην αρχή, η live-action εκδοχή του χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που υποδύθηκε η Ροζάριο Ντόσον όχι μόνο συνδέθηκε επιτυχώς με την ιστορία του Star Wars αλλά φάνηκε να δείχνει το δρόμο προς γωνιές του γαλαξία που μπορεί και πρέπει να εξερευνήσει το franchise στα επόμενα χρόνια.

Beef

Beef, όχι όπως βοδινό, αλλά όπως κόντρα, έριδα, αντιδικία, βεντέτα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους εντελώς διαφορετικής τάξης (Στίβεν Γιέουν και Άλι Γουόνγκ), η οποία ξεκινάει από μια παρεξήγηση, ένα περιστατικό «οδικής οργής» και στη συνέχεια οι υπερβολές και ο θυμός τους τραβάνε τους ίδιους και τους γύρω τους όλο και πιο βαθιά στην άβυσσο. Από τις καλύτερες φετινές σειρές του Netflix.

Daisy Jones and the Six

Με προφανείς αναφορές στους Fleetwood Mac, αυτή η σειρά του Amazon Prime Video για ένα μουσικό συγκρότημα της δεκαετίας του 1970 που άνθισε και στη συνέχεια διαλύθηκε, αποτύπωσε τη διάθεση και τη μουσική της εποχής, με τους Ράιλι Κίου και Σαμ Κλάφλιν στους ρόλους των τραγουδιστών που μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν.

Gen V

Όσοι αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό την ιδέα ενός ακόμη spinoff του δημοφιλούς «The Boys» διαψεύστηκαν με αυτή τη σειρά του Amazon Prime Video για νέους υπερήρωες-σπουδαστές σε σχολή καταπολέμησης του εγκλήματος, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει ένα δικό της ενδιαφέρον μυστήριο περιέχοντας ταυτόχρονα αρκετές αηδιαστικές σκηνές ώστε να μπορεί να σταθεί περήφανα (;) δίπλα στη βασική σειρά του franchise.

Hijack

Ένα λιτό, απέρριτο και σφιχτό θρίλερ τύπου «24», με άξονα τον πάντα αξιόπιστο Ίντρις Έλμπα ως τον σωστό άνθρωπο στο λάθος μέρος – ή και το αντίστροφο. Σε αυτή τη σειρά του Apple TV+ υποδύεται έναν διαπραγματευτή σε μια πτήση μεταξύ Ντουμπάι και Λονδίνου, όπου γίνεται αεροπειρατεία.

The Last of Us

Ήταν με διαφορά η μεγαλύτερη νέα σειρά (HBO) της χρονιάς από άποψη εμπορικής απήχησης και buzz. Κατάφερε να ξεπεράσει τη συνήθη κατάρα της μεταφοράς βιντεοπαιχνιδιών στην οθόνη – αλλά και την πρόκληση να κυκλοφορήσει ακόμα ένα αποκαλυπτικό θρίλερ σε ένα τοπίο που έμοιαζε κορεσμένο. Ο Πέντρο Πασκάλ και η Μπέλα Ράμσεϊ λάμπουν σε αυτή την ιστορία ενός κοριτσιού που ίσως έχει το κλειδί για τη σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου που έχει αναλάβει την προστασία της.

Shrinking

Ένα δυνατό καστ απογείωσε αυτή την πραγματικά έξυπνη και αστεία σειρά του Apple TV+ για έναν ψυχολόγο που πενθεί (Τζέισον Σίγκελ) και τους γύρω του, με τον Χάρισον Φορντ να επιδεικνύει τις κωμικές του ικανότητες στο ρόλο ενός βετεράνου συναδέλφου του.

Με πληροφορίες από: The best new TV shows of 2023, from ‘The Last of Us’ to ‘Beef’ by Brian Lowry, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ