ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τραμπ-Bατικανό-Κρεμλίνο: τo 3ο διπλωματικό χτύπημα του ΝτιΚάπριο πάει για Όσκαρ

Τραμπ-Bατικανό-Κρεμλίνο: τo 3ο διπλωματικό χτύπημα του ΝτιΚάπριο πάει για Όσκαρ

Αποφασισμένος να καθαρίσει το όνομα του από το σκάνδαλο των βρώμικων χρημάτων και να επενδύσει στον ακτιβισμό για το κλίμα και το περιβάλλον, ο Οσκαρούχος ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάνει απανωτά χτυπήματα στην επικαιρότητα -τώρα με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκε στην κούρσα των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο ντοκιμαντερίστας και επικεφαλής του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει, με στόχο την προστασία της άγριας ζωής από την εξαφάνιση και την αποκατάσταση της ισορροπίας για τα απειλούμενα οικοσυστήματα και τις κοινότητες, συναντήθηκε με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν πώς οι θέσεις εργασίας με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία.

Σε δήλωση του στο Associated Press, o Τέρι Τάμινεμ, εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος «Λεονάρντο ΝτιΚάπριο» επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Τάμινεμ είπε ότι παρουσίασαν στον Ντόναλντ Τραμπ, στην κόρη του Ιβάνκα και στα άλλα μέλη της ομάδας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ πώς η επικέντρωση στην ανανεώσιμη, καθαρή ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Σήμερα, παρουσιάσαμε στον εκλεγέντα πρόεδρο και τους συμβούλους του ένα πλαίσιο - το οποίο αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Λεονάρντο ΝτιΚάπριο σε συνεννόηση με τις κορυφαίες φωνές στους τομείς οικονομίας και περιβαλλοντολογίας - που περιγράφει με λεπτομέρειες πώς θα επέλθει σημαντική οικονομική ανάκαμψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εάν επικεντρωθούμε σε επενδύσεις στις βιώσιμες υποδομές" είπε ο κ. Τάμινεμ.

Ο βραβευμένoς με Όσκαρ ηθοποιός υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση της άγριας ζωής και το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του, "Πριν από τον κατακλυσμό" έχει ως θέμα τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγω των κλιματικών αλλαγών.

Μια κόπια από αυτό το ντοκιμαντέρ ήταν και το πολύ καίριο δώρο του στην άτυπη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ πριν από λίγες ημέρες και της έκανε δώρο ένα αντίγραφο της ταινίας.

ivana dicaprio

Ο Τέρι Τάμινεμ που ήταν γραμματέας της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος της Καλιφόρνια, όταν ήταν κυβερνήτης της Πολιτείας ο Άρνονλτ Σβαρτζενέγκερ, δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν δεκτικός και πρότεινε να συναντηθούν και πάλι τον επόμενο μήνα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την επιθυμία για νέα συνάντηση τον Ιανουάριο και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση με τη νέα διοίκηση, καθώς εργαζόμαστε για να σταματήσει η επικίνδυνη πορεία της αλλαγής του κλίματος και ταυτόχρονα να βρούμε θέσεις εργασίας σε εκατομμύρια ανθρώπους" πρόσθεσε.

ΝτιΚάπριο εναντίον Κρεμλίνου σημειώσατε 1

Επιπλέον, ο 42χρονος Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θεωρείται πλέον ξανά φαβορί για ακόμα ένα Όσκαρ με ακόμη ένα ντοκιμαντέρ που δημιούργησε με θέμα το λαθρεμπόριο ελεφαντοστών που γίνεται στην Αφρική.

"Το παιχνίδι του ελεφαντοστού" συμπεριλαμβάνεται στις 15 ταινίες της κατηγορίας ντοκιμαντέρ μέσα από τις οποίες θα επιλεγούν οι πέντε υποψήφιες για το βραβείο της Ακαδημίας και θα ανακοινωθούν επίσημα στις 24 Ιανουαρίου. Ο νικητής θα σηκώσει το τρόπαιο του στις 26 Φεβρουαρίου.

Το ντοκιμαντέρ του ΝτιΚάπριο έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο και έχει να συναγωνιστεί με ένα παρόμοιο ντοκιμαντέρ του Ρώσου δημιουργού Σεργκέι Γιαστρζέμπσκι.

Ο Σεργκέι Γιαστρζέμπσκι είναι πρώην διπλωμάτης και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας ως εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τσετσενία και ως ειδικός απεσταλμένος του στις Βρυξέλλες, ενώ υπήρξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου από την εποχή του Μπόρις Γέλτσιν.

Σήμερα ο Γιαστρζέμπσκι θέλει να ταράξει τα νερά με το ντοκιμαντέρ του "Ελεφαντοστό – Μία ιστορία ενός εγκλήματος" αποκαλύπτοντας ονόματα και ντροπιάζοντας μεγάλους αγοραστές ελεφαντόδοντου όπως την Κίνα, το Βατικανό και τους βουδιστές μοναχούς της Ταϊλάνδης.

Συγχαίρω τον ΝτιΚάπριο και χαίρομαι που έχει επιλεγεί η ταινία του γιατί είναι σημαντική και μιλάει για τις πραγματικές απειλές που αντιμετωπίζουν οι ελέφαντες" δήλωσε ο Γιαστρζέμπσκι στο Reuters.

Το ντοκιμαντέρ του Ρώσου δημιουργού γυρίστηκε σε τρία χρόνια και κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ έχει διακριθεί στα φεστιβάλ κινηματογράφου του Μόντρεαλ, της Ρώμης και της Νέας Υόρκης.

Όπως εμφανίζεται στην ταινία του Γιαστρζέμπσκι ο πληθυσμός των ελεφάντων στην Αφρική έχει μειωθεί σε 500
χιλιάδες από 1,5 εκατομμύριο κατά τα τελευταία 30 χρόνια και ότι κατά μέσο όρο κάθε 15 λεπτά ένας ελέφαντας σκοτώνεται από λαθροθήρες για το ελεφαντόδοντο.

Με τις ευχές του Ποντίφικα

O πρώην διπλωμάτης αναφέρθηκε και στον πάπα Φραγκίσκο στον οποίο έδωσε μια πρώτη κόπια πριν την επίσκεψη του στο Ναϊρόμπι ένα χρόνο περίπου πριν. Ο Ποντίφικας έχει βάλει στόχο την ενημέρωση του 1,2 δισεκατομμυρίου καθολικών του κόσμου για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής με την αποφασιστικότητα του να έχει γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό από μεγάλη μερίδα πιστών αλλά και αντιδράσεις.

Ο Καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, πρώην αρχιεπίσκοπος Σίδνεϊ και υπεύθυνος προϋπολογισμού του Βατικανού είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους αυτής της προσθήκης στην ατζέντα του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Πελ στο παρελθόν είχε δηλώσει πως τα ζώα δε θα παρατηρούσαν το διπλασιασμό του διοξειδίου του άνθρακα και πως τα φυτά θα επωφελούνταν από κάτι τέτοιο. Τη διαφωνία τους με τις θέσεις του Πάπα έχουν δηλώσει και αρκετοί ηγέτες της Ευαγγελικής Εκκλησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μονοπώλιο της γης, η αποψίλωση, η οικειοποίηση του νερού και οι αγροτοξίνες αποτελούν μερικά από τα κακά που αποξενώνουν τον άνθρωπο από τον τόπο γέννησής μας. Η κλιματική αλλαγή, η απώλεια της βιοποικιλότητας και η αποψίλωση των δασών δείχνουν ήδη τις καταστροφικές τους συνέπειες και τους μεγάλους κατακλυσμούς που βιώνουμε" έχει πει ο Πάπας ήδη από τον Οκτώβριο του 2014.

"Ο ΝτιΚάπριο ήθελε να κάνει το δικό του film"

KREMLIN

Επιπλέον αναφέρθηκε στην άκαρπη πρόταση συνεργασίας που είχε κάνει στον ΝτιΚάπριο πριν ολοκληρώσει το ντοκιμαντέρ του, στο Saint Tropez. Ο πρώην συνεργάτης του Πούτιν είχε προτείνει στον ηθοποιό να είναι ο αφηγητής στο ντοκιμαντέρ του.

"Νομίζω ο ΝτιΚάπριο απλά θέλησε να κάνει τη δική του ταινία" πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ