Πλοηγηθήκαμε στα νέα γραφεία της κορυφαίας εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού ManpowerGroup στην Αθήνα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλοηγηθήκαμε στα νέα γραφεία της κορυφαίας εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού ManpowerGroup στην Αθήνα

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Πολλάλη

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη αγορά εργασίας, η ανανέωση, η συνεχής εξέλιξη και ο εκσυγχρονισμός αποτελούν βασικές παραμέτρους για την επιτυχία ενός εργαζόμενου και ακόμη περισσότερο, μιας εταιρείας.

Στην αυγή της νέας δεκαετίας, οι επενδύσεις που στοχεύουν στην δυναμική ανάπτυξη και προάγουν την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων δεν κρίνονται απλώς σημαντικές, αλλά καθίστανται απαραίτητες για κάθε εταιρεία που θέλει να εισέλθει δυναμικά σε μία τεχνολογικά απαιτητική εποχή.Στην ελληνική αγορά εργασίας, οι σύγχρονες επιχειρήσεις ή εκείνες που επιθυμούν να εκσυγχρονιστούν, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως η ανάγκη για ανανέωση είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική σήμερα. Το γεγονός αυτό σημαίνει, βέβαια, πως αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται να προβούν σε ενέργειες επικαιροποίησης, αναβάθμισης και επένδυσης προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις επιταγές του σύγχρονου εργασιακού τοπίου. Ό,τι ακριβώς επέλεξε να κάνει, δηλαδή, στην Αθήνα η ManpowerGroup, η κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού στον κόσμο.

Μια σημαντική επιχειρηματική επένδυση στην Αθήνα

Στην «καρδιά» της Αθήνας και συγκεκριμένα, σε απόσταση λίγων μέτρων από τον σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (128-130), στεγάζονται από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου τα νέα γραφεία της ManpowerGroup Ελλάδας.Με αφετηρία την στρατηγική και φιλοσοφία της εταιρείας, που καλύπτει τομείς όπως για παράδειγμα είναι η σημαντική εκπροσώπηση των γυναικών σε δομικούς ρόλους ευθύνης της εταιρείας, η αυτοματοποίηση λειτουργιών με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για το περιβάλλον, οι ενέργειες κατάρτισης των μαθητών για τα μελλοντικά τους βήματα η εταιρεία προχωρά σε μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση στην ελληνική αγορά. Η κίνηση αποκαλύπτει την πορεία δυναμικής ανάπτυξης στην οποία βρίσκεται η γνωστή εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, εισερχόμενη ουσιαστικά σε μια νέα εποχή και ενισχύεται ακόμη περισσότερο, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες που παρέχει -και όχι μόνο.Μία περιήγηση στα νέα γραφεία της εταιρείας στους Αμπελόκηπους ήταν αρκετή για να μας υπενθυμίσει την αναγκαιότητα της συνεχούς εξέλιξης και κυρίως, τη σημασία και την αξία των επενδύσεων που γίνονται με γνώμονα των άνθρωπο. Για τον ίδιο τον CEO της εταιρείας, Χαράλαμπο Καζαντζίδη, άλλωστε, «οι άνθρωποι είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο κάθε εταιρείας» και «στη ManpowerGroup πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι βασικό κύτταρο με το οποίο εξελίσσεται η αγορά».
Ο CEO της ManpowerGroup Ελλάδας, κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης

Όταν το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλοναναβαθμίζεται με γνώμονα τον άνθρωπο

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας επαφής και συνεργασίας με τους υποψήφιους, εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες τους, καθώς και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών του σύγχρονου επαγγελματία, οι άνθρωποι της εταιρείας πήραν την απόφαση να μετακινηθούν στα νέα γραφεία που υποστηρίζουν το ύφος, τις προδιαγραφές και την αρχιτεκτονική που προσβλέπει στο «αύριο»!
Οι χώροι δημιουργήθηκαν με γνώμονα την ευχάριστη, φιλική αίσθηση, την εργονομία, και την οικολογική ταυτότητα, αναβαθμίζουν την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζόμενων της ManpowerGroup Ελλάδας επιδιώκοντας παράλληλα στο να βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία του υποψήφιου εργαζόμενου, ειδικά στο στάδιο της συνέντευξης. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα νέα γραφεία της εταιρείας διαθέτουν ειδικούς χώρους για να απολαμβάνουν τα διαλείμματά τους οι εργαζόμενοι, καθώς και ειδικές αίθουσες για δημιουργική περισυλλογή και brainstorming.
Τα παραπάνω στοιχεία, δεν είναι τα μοναδικά που κάνουν μία εταιρεία να ξεχωρίζει στην αρχή της νέας δεκαετίας . Το γεγονός πως τα νέα γραφεία της εταιρείας παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού στους Αμπελόκηπους διαθέτουν αίθουσες με ενισχυμένη τεχνολογική υποστήριξη των πλέον σύγχρονων προδιαγραφών, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών της, αποδεικνύει ακριβώς τι σημαίνει για μια εταιρεία η μετάβαση στη νέα εποχή.

Ο εκσυγχρονισμός της εργασιακής εμπειρίας μέσααπό ένα snapshot

Με ποιον τρόπο όμως, ο εκσυγχρονισμός του εργασιακού περιβάλλοντος και οι επενδύσεις σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της τεχνολογικής αναβάθμισης μπορούν να ενισχύσουν ουσιαστικά μια εταιρεία και ειδικότερα έναν όμιλο που ειδικεύεται στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού;Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ManpowerGroup Ελλάδας, κ. Καζαντζίδη, «το νέο περιβάλλον με ανοικτό ορίζοντα πλεύσης, μας δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά το χώρο στον οποίο εργαζόμαστε, να διευρύνουμε την σκέψη και την οπτική μας, να συνεργαστούμε πιο στενά και αποτελεσματικά και να ανταλλάξουμε απόψεις με υποψήφιους, εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες μας». Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη νέα επένδυση στην Αθήνα ο ίδιος υπογράμμισε, μάλιστα, πως «είναι σημαντικό ότι όλοι καλωσόρισαν τη μεγάλη αυτή αλλαγή, καθώς διευρύνουν τις δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους».
Προτεραιότητα της εταιρείας εξακολουθεί να είναι η προώθηση της επιχειρηματικής ευελιξίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσα από την κάλυψη θέσεων εργασίας για έκτακτες ή μόνιμες ανάγκες και η παροχή σταθερών λύσεων στους οργανισμούς κάθε μεγέθους -outplacement και outsourcing. Με τη σημαντική αυτή επένδυση όμως, η ManpowerGroup Ελλάδας εισέρχεται σε μια νέα εποχή στην οποία η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης τόσο μεταξύ των ίδιων των εργαζόμενών της όσο και με τους πελάτες και τους συνεργάτες της καθώς και το πλήρες ανάπτυγμα των υπηρεσιών που παρέχει, ενισχύονται. Το ίδιο και η εμπειρία του κάθε υποψήφιου.
Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες σύμβουλοι της ManpowerGroup με αφετηρία τα νέα γραφεία της εταιρείας συνεχίζουν να παρέχουν τις πλέον ολοκληρωμένες λύσεις ανθρώπινου δυναμικού για όλους τους κλάδους της αγοράς: Ξεκινώντας από την εύρεση ανθρώπινου δυναμικού, περνώντας στην αξιολόγηση και από στη στελέχωση και φθάνοντας στον τελικό προορισμό που είναι η ανάπτυξη ταλέντων. Όλα αυτά ακολουθώντας μια στοχευμένη, διεξοδική και δομημένη διαδικασία πρόσληψης.
Μέσα από συνεχείς επενδύσεις, διαδικασίες όπως η συλλογή βιογραφικών, το headhunting (η ψηφιακή διαφήμιση σε σελίδες ευρέσεως θέσεων εργασίας και κοινωνικών δικτύων), το CV screening (η διαλογή και αξιολόγηση βιογραφικών από εξειδικευμένους συμβούλους), οι συνεντεύξεις (τηλεφωνικές ή πρόσωπο με πρόσωπο), τα τεστ προσωπικότητας και ικανοτήτων, η αξιολόγηση ξένων γλωσσών (όπου, φυσικά, απαιτείται), η αξιολόγηση των συστάσεων και η δημιουργία προφίλ των υποψηφίων, εκσυγχρονίζονται και γίνονται περισσότερο γρήγορες και λειτουργικές.
Στη σύγχρονη αγορά εργασίας, λοιπόν, φαίνεται πως οι επενδύσεις, η βελτίωση της εργασιακής εμπειρίας, η τεχνολογική αναβάθμιση μπορούν να βοηθήσουν μια εταιρεία να περάσει στη νέα εποχή. Όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τους χώρους στους οποίους εργαζόμαστε, να τους επαναπροσδιορίσουμε βλέποντάς τους με μια περισσότερο ανθρωποκεντρική ματιά και κυρίως, να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία. Αυτή είναι η «συνταγή» της εξέλιξης και της επιτυχίας.Αναζητάτε τα στελέχη που θα κάνουν την διαφορά στον οργανισμό σας; Μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Αναζητάτε εργασία; Ανακαλύψτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και τις συμβουλές καριέρας.