ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση όσο πλησιάζει το τέλος της θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση όσο πλησιάζει το τέλος της θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, απ΄ όπου κάλεσε τους πολίτες, στις κάλπες της 26ης Μαΐου, να στείλουν ένα «πολιτικό μήνυμα ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή στον τόπο έρχεται».

Είπε χαρακτηριστικά πως «πραγματικά το βράδυ της 26ης Μαΐου να μπορούμε να πούμε όλοι ότι αφήνουμε πίσω μας μία εποχή σκοτεινή, μία εποχή λαϊκισμού, μία εποχή διχασμού, μια εποχή αναποτελεσματικότητας, ανασφάλειας, φτώχειας.

Αυτά τα στοιχεία μας κληροδότησε δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που, καθώς βλέπει ότι πλησιάζει το τέλος της, θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, όλο και πιο τοξική, όλο και πιο κίτρινη».

Συμπλήρωσε πως «ποτέ δεν είμαστε εμείς οι επισπεύδοντες σε οποιαδήποτε οξύτητα. Αλλά να μην εκλάβουν τον θετικό μας λόγο σαν αδυναμία. Η λάσπη θα απαντιέται, και θα απαντιέται σκληρά και με επιχειρήματα. Γιατί αρκετά κύλησαν αυτόν τον τόπο στη λάσπη αυτοί που σήμερα επικαλούνται ότι δήθεν κατέχουν το ηθικό πλεονέκτημα».

Επανέλαβε την κριτική του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις διακοπές του το 2018 με «πολυτελές σκάφος» λέγοντας «δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα φίλες και φίλοι: αυτό βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Καθώς με υποδέχτηκε ένας πολίτης, μου λέει "εδώ δεν έχει κότερα, έχει ψαρόβαρκες". Του λέω πήγαινε πες τα σε αυτούς οι οποίοι έκαναν διακοπές στα κότερα 25 μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι -γιατί αυτό είναι πολιτική κριτική, φίλες και φίλοι. Διότι κάποιοι έχτισαν καριέρα επικαλούμενοι το δήθεν ηθικό τους πλεονέκτημα, το οποίο τώρα φαίνεται ότι καταρρέει με πάταγο».

«Είναι Ευρωεκλογές, αλλά ταυτόχρονα στέλνουμε και εθνικό μήνυμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι στόχος του είναι συγκριθούν τα σχέδια και ο προγραμματικός λόγος της ΝΔ με του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους. Θα τους μειώσουμε για όλους τους Έλληνες, και θα μεγαλώσουμε την πίτα για όλους. Είναι πολύ εύκολο να έρχεσαι 15 μέρες πριν από τις εκλογές και να λες στους συνταξιούχους: θα σου δώσω ένα μικρό επίδομα, προεκλογικό επίδομα, μπας και καταφέρω να υφαρπάξω την ψήφο σου. Έχω μιλήσει με πολλούς συνταξιούχους-υπερήφανοι άνθρωποι. Όταν τους έχει πάρει κάποιος δέκα και τους δίνει πίσω ένα, δεν δέχονται να εξαγοραστούν με αυτόν τον τρόπο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ψήφο εμπιστοσύνης η ελληνική κοινωνία την 26η Μαΐου θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Και μετά, το βράδυ ας έρθει να κάνει το ταμείο. Αλλά επειδή οι εθνικές εκλογές θα ακολουθήσουν τις ευρωεκλογές -θα γίνουν κάποια στιγμή, όσο και αν ο κ. Τσίπρας τις φοβάται και θέλει να τις πάει πίσω-, οι ευρωεκλογές έχουν πολύ μεγάλη πολιτική σημασία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες και ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να «πείσουμε τα νέα παιδιά, τους δεκαεφτάρηδες, τους δεκαοχτάρηδες να ψηφίσουν».

«Η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησης και ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ»

«Απαξιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Δεν είναι γλάστρα, είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, που δίνει το δικό του αγώνα, διεκδικεί ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες», τόνισε αργότερα, μιλώντας στα Ιωάννινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συμπλήρωσε, δε, ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και μιας σκληρής θέσης. «Αισθάνθηκα προσωπικά την ανάγκη να καταθέσω πρόταση μομφής κατά του Π. Πολάκη, ως ελάχιστη αντίδραση αξιοπρέπειας που προσέβαλε έναν άξιο άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Χθες ο κ, Τσίπρας, με τη συμπεριφορά και με το λόγο του, με απαξιωτικό ενικό στο πρόσωπο μου, δικαίωσε απόλυτα αυτό που λέμε αυτό τον καιρό. Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα, όλη η δημοκρατική Ελλάδα θέλει να βρεθεί απέναντι σε λογικές αυταρχισμού», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «ακύρωσε πανικόβλητος την περιοδεία του στα Γιάννενα».

Σημείωσε επίσης για τον Αλέξη Τσίπρα, ότι προφανώς αντιλαμβανόμενος την κατακραυγή για τα κότερα, και για να αλλάξει ατζέντα, δίνει κάποια χρήματα από το υστέρημα των Ελλήνων και λίγες ελαφρύνσεις από την υπερφορολόγησή τους. Είναι πολύ λίγα, πολύ αργά, συνέχισε, ενώ τόνισε πως στις εκλογές, οι Έλληνες πολίτες θα του γυρίσουν την πλάτη.

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε χθες ότι θέλει να μετατρέψει την 26η Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης. Η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησής του και ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ. Θα είναι το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος τόνισε πως η πρόκληση για την επόμενη μέρα, είναι πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα και πώς θα δημιουργήσουμε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε τέλος το σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος «ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν» και πρόσθεσε: «Σε αυτό το δρόμο δεν θα τους ακολουθήσουμε, δεν είμαι εδώ για να τελειώσω κανένα, είμαι εδώ για να βάλουμε τη χώρα σε πορεία πραγματικής ανάκαμψης».

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, κατέληξε ότι ο δρόμος της γειτονικής χώρας στην ΕΕ θα μένει κλειστός όσο δεν σέβεται την μειονότητα. «Εμείς στέλνουμε μήνυμα συνεργασίας, αλλά η κόκκινη γραμμή που τραβάμε είναι αδιαπραγμάτευτη, θα σταθούμε κοντά στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης», ξεκαθάρισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ