Προεκλογική ομιλία εκφώνησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπραςστην Κοζάνη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία. 

«Η καρδιά της Ελλάδας του μόχθου και της δημιουργίας, της δημοκρατίας, της κοινωνική δικαιοσύνης και της προκοπής είναι μαζί μας. Η καρδιά του αληθινού πατριωτισμού χτυπάει σήμερα εδώ, στην Δυτική Μακεδονία», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του.

«Η μεγάλη πλειοψηφία το ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Ελλάδα των πολλών», είπε, ακόμη, ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «η Ελλάδα των ελίτ θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή τη πορεία».

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμά του και για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονίων των Ποντίων, τονίζοντας πως «έχουμε καθήκον να θυμόμαστε τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού» και πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία δεν ζητά εκδίκηση, ζητά όμως αναγνώριση και δικαιοσύνη.

Ο ίδιος μετέφερε «μήνυμα αποφασιστικότητας, συσπείρωσης και νίκης από όλη την χώρα» και έκανε έμμεση αναφορά στην προπαγάνδα που ασκήθηκε για το Σκοπιανό. «Η δημοκρατική Ελλάδα, η Ελλάδα του μόχθου της κοινωνικής δικαιοσύνης, δίνει απάντηση, από εδώ, την Δυτική Μακεδονία, σε πατριδοκάπηλους και σε επαγγελματίες της εθνικοφροσύνης», είπε. 

«Έφτασε η ώρα η Ελλάδα των πολλών να βγει μπροστά» τόνισε, ακόμη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει δώρα αλλά επιστρέφει στον ελληνικό λαό τις θυσίες του.

«Τώρα αρχίζει και ανακάμπτει η οικονομία και αποδίδει και μοιράζουμε τους καρπούς στους πολλούς», δήλωσε, συνεχίζοντας.

«Οι αντίπαλοί μας θέλουν να τα μοιράσουν σε φοροελαφρύνσεις στην ελίτ και σε δωράκια. Εμείς μειώνουμε τους φόρους τώρα. Το πρόβλημά τους δεν είναι ότι οι ίδιοι ανήκουν στην ελίτ, και γι’ αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν την 13η σύνταξη και τα επιδόματα των 100 ή 200 ευρώ που γι’ αυτούς είναι φιλοδώρημα...Το πρόβλημά τους δεν είναι η ταξική τους καταγωγή. Το πρόβλημά τους είναι ότι το πρόγραμμά τους ευνοεί τις ελίτ και αδικεί τους πολλούς».

Επίθεση στον Μητσοτάκη

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, εξαπέλυσε επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο, υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά που μιλάει εκτός κειμένου, οι επικοινωνιολόγοι προσπαθούν να ανασκευάσουν γιατί όπως ανέφερε του ξεφεύγουν πτυχές του προγράμματός του που είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκε από το 2010 μέχρι το 2014 .

«Εμείς διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Δεν θα επωφεληθούν όλοι οι Έλληνες από το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη», τόνισε και απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλό του είπε «δεν έχουν οι θύτες και τα θύματα της κρίσης τα ίδια συμφέροντα».

Μήνυμα για τις ευρωεκλογές

Ακόμη, αναφέρθηκε στο δίλημμα των ευρωεκλογών -που όπως είπε ετέθη με ευθύνη της αντιπολίτευσης που τις μετέτρεψε σε δημοψήφισμα.

«...Την επόμενη Κυριακή έχεις φίλε απόμαχε της ζωής δύο επιλογές. Ή θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, στο σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών και ανάτασης της οικονομίας. Ή θα ανοίξεις την κερκόπορτα στο παρελθόν...Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει με μεγάλα γράμματα: Ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της 13ης σύνταξης, ενώ τόσο ο κ. Στουρνάρας όσο και ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάχθηκαν κατά των μέτρων».

Διαβάστε επίσης