ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές 2019: Ποια διόδια και πότε είναι δωρεάν για τους ψηφοφόρους

Εκλογές 2019: Ποια διόδια και πότε είναι δωρεάν για τους ψηφοφόρους
EUROKINISSI

Χωρίς να καταβάλουν διόδια θα διέρχονται σήμερα οι πολίτες σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Αττική Οδό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους προς τον τόπο όπου ψηφίζουν για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου, από τις 00:00 ως τις 24:00.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6:00 έως και τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00, με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες- Κλειδί)
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός

Η ίδια απόφαση αφορά και την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.

Δείτε όλες τις εξελίξεις της κρίσιμης αναμέτρησης στο liveblog του CNN Greece

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και τα δίπολα ή οι διλημματικές καταστάσεις που έθεσαν τα κόμματα. “Τσίπρας ή Μητσοτάκης”, “Μήνυμα στην Ευρώπη ή στην εθνική πολιτική σκηνή”, “υπέρ ή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών”, “πρόοδος ή συντήρηση” είναι ορισμένα από όσα ακούστηκαν στην προεκλογική περίοδο.

Περίοδος πολιτικών εξελίξεων

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών είναι πιθανόν να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις ακόμα και το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός δέχεται έντονα εισηγήσεις ανάλογα και με το αποτέλεσμα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Αν και οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει στην εξάντληση της τετραετίας το ενδεχόμενο των εθνικών εκλογών μέσα στο καλοκαίρι δεν πρέπει να αποκλειστεί. Παράλληλα, στην Πειραιώς περιμένουν με αγωνία το σημερινό αποτέλεσμα καθώς ο πήχης έχει τεθεί ψηλά. Αν όμως το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που θεωρηθεί ότι το κόμμα πέρασε κάτω από αυτόν, η πίεση στα ηγετικά κλιμάκια είναι πιθανό να ενταθεί.

Τέλος, σε στοίχημα πολιτικής επιβίωσης έχουν εξελιχθεί οι σημερινές εκλογές για μια σειρά από κόμματα. Το ΚΙΝΑΛ επιδιώκει την κατάληψη της τρίτης θέσης προκειμένου να ενισχύσει τον ρυθμιστικό του ρόλο. Το ΚΚΕ επιθυμεί να αντλήσει ψήφους από απογοητευμένους αριστερούς πολίτες ενώ ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ επιδιώκουν ποσοστό που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ