ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2019 - Γιώργος Πατούλης: Ποιος είναι ο νέος περιφερειάρχης Αττικής

Αποτελέσματα εκλογών 2019 - Γιώργος Πατούλης: Ποιος είναι ο νέος περιφερειάρχης Αττικής

Ο Γιώργος Πατούλης είναι ο νέος περιφερειάρχης Αττικής καθώς κέρδισε στις εκλογές τη Ρένα Δούρου.

Ο κ. Πατούλης πριν ριχτεί στη μάχη των περιφερειακών εκλογών ήταν Δήμαρχος Αμαρουσίου, εκλεγμένος από το 2006, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη, τόσο από τη μεριά του πατέρα του που ήταν από το Καβούσι Ρεθύμνου, όσο και από την πλευρά της μητέρας του που είναι από τα Χανιά.

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φιλολογίας Μαρίνα Σταυράκη, η οποία εργάζεται στην Μέση Εκπαίδευση και έχουν έναν γιο τον Αλέξανδρο.

Το 1981 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ειδικεύτηκε ως Ορθοπεδικός – Χειρουργός στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και εκπόνησε συναφή με την ειδικότητά του διδακτορική διατριβή. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ιατρός στο ΙΚΑ Ταύρου (παράρτημα Κεραμεικού) και Αμαρουσίου - Ερυθραίας καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», της «Αθηναϊκής Κλινικής» και του ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης.

Παράλληλα, την περίοδο 1998 - 2000 ειδικεύτηκε στα Οικονομικά της Υγείας και αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Υγειονομικού και στην Προεδρική Φρουρά.

Η συνδικαλιστική του πορεία ξεκινάει από το 1995, όταν και ίδρυσε τον Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών και Πειραιώς (ΣΕΙΑΠ), στον οποίο και διετέλεσε Πρόεδρος για 3 χρόνια (1995 - 1998). Το 1997 ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Νέοι Γιατροί», διατελώντας Πρόεδρός του μέχρι το 2004. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που ανέπτυξε ο Σύλλογος, ήταν πλήθος επισκέψεων στις παραμεθόριες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας μας, κατά τη διάρκεια των οποίων παρείχοντο σημαντικές ιατρικές συμβουλές και εξετάσεις στους κατοίκους. Από το 1996 έως και σήμερα εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α). Το 1999 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Α. έως και το 2002, ενώ το 2003 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ι.Σ.Α.

  • Το 2008 επανεξελέγη Αντιπρόεδρος, αξίωμα το οποίο κατέχει έως και σήμερα.
  • Το 2002 ίδρυσε την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α), στην οποία είναι πλέον Επίτιμος Πρόεδρος.
  • Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.».
  • Εκλεγμένος Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HL7 Greece (το ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τα Διεθνή Πρότυπα Διασύνδεσης Εφαρμογών στο Χώρο της Υγείας).
  • Διετέλεσε Υπεύθυνος Υγείας Β’ Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας.
  • Εργάστηκε ως μέλος της εξωκοινοβουλευτικής επιτροπής του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Η δράση του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινάει το 1998, όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πεύκης, όπου και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2002 επανεξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους σε όλα τα Βόρεια Προάστια. Το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Αμαρουσίου, με ποσοστό 53,22%.

To 2010 επανεξελέγη με το μεγαλύτερο ποσοστό (56,44%) που πήρε ποτέ υποψήφιος Δήμαρχος στο Μαρούσι, στον πρώτο γύρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ