ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν θα κατέλθουν οι ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές

Εκλογές 2019: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν θα κατέλθουν οι ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η τελική απόφαση για το αν τελικά θα κατέλθουν ή όχι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές θα ληφθεί από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Αυτό αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση των βουλευτών και της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, υπό τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου με ανοιχτό, ωστόσο, το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας του, σε περίπτωση που η ημερομηνία των εκλογών είναι διαφορετική από εκείνη της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με στελέχη των ΑΝΕΛ, στη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκε ενδελεχώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και συζητήθηκαν διάφορες απόψεις για τη στάση των ΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζεται η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ενώ, όπως υπογράμμιζαν τα στελέχη, «Πάνος Καμμένος και ΑΝΕΛ είναι ένα».

Τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι οι τοπικές εκλογές ανέδειξαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων να κινείται εκτός του «δίπολου» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, και προσέθεσαν ότι οι ΑΝΕΛ απευθύνουν κάλεσμα πρωτίστως προς την κοινωνία και όχι προς τους πολιτικούς φορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ