ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Βόλο: Αύξηση στον κατώτατο μισθό και μείωση του ΕΝΦΙΑ

Μητσοτάκης από Βόλο: Αύξηση στον κατώτατο μισθό και μείωση του ΕΝΦΙΑ

Συνομιλία με πολίτες και εργαζόμενους είχε το βράδυ της Τρίτης (02/07) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέατρο Ανάβρου στο Βόλο.

«Θέλουμε ισχυρή εντολή και πλειοψηφία στη Βουλή» δήλωσε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος την ΝΔ, απαντώντας στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει για να υπάρχουν δουλειές στον κόσμο.

Αφού αναφέρθηκε επίσης στη μείωση της φορολογίας, στα φορολογικά κίνητρα που θα δοθούν, αλλά και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα ρίξει το κόστος δανεισμού για να πάει μπροστά η ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι το δεύτερο που θα ψηφισθεί», συνέχισε ο Μητσοτάκης, ενώ υποσχέθηκε αλλαγή της απλής αναλογικής την οποία χαρακτήρισε καταστροφική.



Για τις συντάξεις ανέφερε πως «θα έχουμε εγγυημένη σύνταξη», ενώ για την επικουρική ανέφερε πως σταδιακά θα προχωρήσουμε σ΄ ένα σύστημα που θα είναι ατομικός κουμπαράς. Σημείωσε ακόμα πως θα υπάρχει και ιδιωτική ασφάλιση γι΄ αυτούς που θα αντέχουν οικονομικά.

«Δεν θα καταργήσουμε κανένα επίδομα», ξεκαθάρισε επίσης, τονίζοντας πως θα φθάσουμε το 1 δισ. το εγγυημένο επίδομα αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ωστόσο πως θα πρέπει οι πολίτες να σταματήσουν να βασίζονται στα επιδόματα, αλλά θα πρέπει να στηρίζονται στις δουλειές.

«Θα στηριχθεί η εργατική νομοθεσία και θα παταχθούν οι κακοί εργοδότες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ανήγγειλε ολοήμερα δημοτικά σχολεία τα οποία δεν θα είναι «πάρκινγκ» παιδιών. «Υπάρχουν πολλά κοινοτικά κονδύλια και πόροι για να το προχωρήσουμε με στοχευμένα προγράμματα», διεμήνυσε, προσθέτοντας: «Θα στηρίξουμε παράλληλα και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα».

Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι θα αυξάνεται με διπλάσιο ποσοστό του ΑΕΠ και επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ σε βάθος διετίας θα μειωθεί 30%, ενώ όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα απάντησε πως η κυβέρνησή του θα λύσει τα εμπόδια που υπάρχουν, ενώ θα ξεμπλοκάρει τα εμπόδια στις μεγάλες επενδύσεις (Ελληνικό, Σκουριές κλπ).

Ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήματα εκπαιδευτικών αναφέροντας πως «θα δώσουμε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να γίνουν τακτικοί. Αυτήν τη στιγμή ο θεσμός των αναπληρωτών είναι χρήσιμος διότι καλύπτονται κενά αλλά σε βάθος χρόνου θα προχωρήσουμε σε τακτικές προσλήψεις ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς και για Φαρμακεία είπε πως θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς, ενώ τόνισε πως θα εξορθολογισθεί η φαρμακευτική δαπάνη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε τέλος και στην ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου υπογραμμίζοντας πως έχει τεράστιες δυνατότητες.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε, τέλος, ότι θα συνεργασθεί με όλους τους εκλεγμένους δημάρχους και πως η κυβέρνησή του θα βοηθήσει όλους τους δήμους να κυβερνηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ