ΕΛΛΑΔΑ

Πυκνό το πρόγραμμα του Φρ. Ολάντ - Απρόσιτο το κέντρο για τους Αθηναίους

Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση Φρ. Ολάντ - Α. Τσίπρα, στην Σύνοδο Κορυφής ANDREA BONETTI/EUROKINISSI

"Επίσκεψη φιλίας και εμπιστοσύνης" χαρακτηρίζουν οι διπλωματικοί κύκλοι στο Παρίσι την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, που έφθασε χτες, με την πολυπληθή πολιτική και επιχειρηματική αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει.

Το σημερινό πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου είναι πυκνό και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Η αναχώρησή του θα γίνει στις 19:00

Αναλυτικότερα:

Την Παρασκευή

• 8.30: Άφιξη του Φρανσουά Ολάντ και της επίσημης αντιπροσωπείας για την Πρεσβεία της Γαλλία, όπου θα έχουν συνάντηση με επιχειρηματίες.
• 9.45: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και κοινή συνέντευξη Τύπου.
• 12.00: Άφιξη στη Βουλή, όπου ο Φρανσουά Ολάντ θα απευθύνει ομιλία.

Θα ακολουθήσουν:

• Περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και γεύμα που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός προς τιμήν του Φρανσουά Ολάντ και της γαλλικής αντιπροσωπείας.
• Εκδήλωση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του γάλλου προέδρου Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα.
• 16:00: Άφιξη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα) όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών "Κοραλλία".
• 19.00: Αναχώρηση της γαλλικής αντιπροσωπείας από το Ελευθέριος Βενιζέλος για το Παρίσι

Μέτρα ασφαλείας

"Απρόσιτη" πόλη για πεζούς και οδηγούς από σήμερα η Αθήνα ενόψει της άφιξης του Γάλλου Πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας ενώ απευθύνεται έκκληση προς τους πεζούς και οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνηση των οχημάτων τους στα όρια του μικρού Δακτυλίου.

Ωστόσο, δεν προβλέπεται να εκδοθεί επίσημη κοινοποίηση προς τους πολίτες, προς αποφυγή αναστάτωσης στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας όσων κινούνται στο κέντρο της πόλης .

Από τη Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας στο κέντρο της Αθήνας κατά την παραμονή του Φρ.Ολάντ στην Αθήνα "για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της πόλεως Αθηνών".
- Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της
- Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της
- Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας
- Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)
Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) - Ακαδημίας - δεξιά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός - Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών...

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή είναι τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, τα οποία θα ελέγχουν κάθε σημείο από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος πρόεδρος.

Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής για αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένων σταθμών του Μετρό ενώ κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού και τα δρομολόγια του Μετρό προς το αεροδρόμιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης