ΕΛΛΑΔΑ

Αριστείδης Φλώρος: Αναβλήθηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου

Αριστείδης Φλώρος: Αναβλήθηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014 με εμπλοκή του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Η δίκη αναβλήθηκε καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, έκανε δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής να κλητευθούν στη δίκη και να καταθέσουν ως μάρτυρες οι δικηγόροι Θ. Παναγόπουλος, Θεμ. Σοφός Αλ. Λυκουρέζος, Χρ. Μαρκογιαννάκης και ο διευθυντής της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Φ. Ντουίτσης.

Αντίθετα το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα που υποβλήθηκαν στη δίκη για τη διαβίβαση στοιχείων της δικογραφίας που αφορά στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», στην οποία αποδίδεται, μεταξύ άλλων, και απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Αρ. Φλώρο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, σε πρώτο βαθμό ο Αρ. Φλώρος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 13 ετών με αναστολή καθώς είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επίσης καταδικάσθηκαν για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου αλλά και για ληστεία οι κρατούμενοι Dulce Olti και Arber Bako. Στον πρώτο είχε επιβληθεί κάθειρξη 23 ετών και στον δεύτερο, ο οποίος είχε δολοφονηθεί άγρια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιανουάριο του 2019, κάθειρξη 22 ετών και τριών μηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ