ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στη Ριτσώνα: Παραμένει μέχρι νεωτέρας αποκλεισμένη η δομή φιλοξενίας

Στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα είχαμε τις τελευταίες εβδομάδες τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, ελήφθη νέα αποφαση για την επέκταση των μέτρων περιορισμού κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε όλη την επικράτεια μέχρι τις 10 Μαΐου.

Αποκλεισμός -ο οποίος έληγε τη Μεγάλη Πέμπτη- ίσχυε και για τη Μαλακάσα και τη Ριτσώνα μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στις 5 και στις 2 Απριλίου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ελήφθη απόφαση για τη χρονική επέκταση του αποκλεισμού μέχρι και σήμερα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα κριθεί αν θα υπάρξει και νέα χρονική επέκταση.

Πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρουν ότι σχετικές ανακοινώσεις είναι πιθανό να γίνουν σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι δεν υπάρχουν βαριά νοσούντες σε καμία από τις δύο δομές.

Όσον αφορά το Κρανίδι τώρα, πρώτος συναγερμός χτύπησε τη Μεγάλη Πέμπτη όταν καθαρίστρια βρέθηκε θετική στον ιό, ενώ χθες βρέθηκε θετική και μια 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία. Σήμερα, εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα.

Χθες επισκέφθηκαν τη δομή ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο διοικητής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από τους 470 πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και από τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης