ΚΟΣΜΟΣ

Για πρώτη φορά στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu - Η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας

Για πρώτη φορά στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu - Η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας

To Anadolu (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Francisco Seco

Στο Ιόνιο βρέθηκε για πρώτη φορά το τουρκικό ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ γεγονός που έσπευσε να υπογραμμίσει με ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. 

'Οπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο «Χ» το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu που σημαίνει Ανατολία, συνοδευόμενο από τις φρεγάτες Salihreis και Buyukada (Πρίγκηπος) βρέθηκε στο Ιόνιο Πέλαγος στις 26 Απριλίου, όπου συμμετείχε σε εκπαίδευση του ΝΑΤΟ.

Η παρουσία του ελικοπτεροφόρου Anadolu ήταν στο πλαίσιο της άσκησης Neptune Strike 24.1, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Μεγάλη Τετάρτη (30/4).

Στην Neptune Strike 24.1 συμμετέχουν μεταξύ άλλων, το ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Cavour, το ισπανικό ελικοπτεροφόρο ESP Juan Carlos και το γαλλικό αεροπλανοφόρο FS Charles De Gaulle, με τα συνοδευτικά τους.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αεροναυτική νατοϊκή άσκηση της χρονιάς με τη συμμετοχή 16 κρατών - μελών - ανάμεσά τους και η Ελλάδα με ναυτική και αεροπορική παρουσία όπως και ειδικών δυνάμεων, και σε διάφορες φάσεις θα επεκταθεί σε όλη τη Μεσόγειο και την Αδριατική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ