ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Απολυμάνσεις στα σχολεία λίγο πριν υποδεχθούν τους μαθητές

CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου ανοίγουν τα λύκεια στη χώρα, στο πλαίσιο της σταδιακής επιστροφής στην «κανονικότητα».

Έτσι, με στόχο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, έχουν ξεκινήσει οι απολυμάνσεις τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο των σχολείων.

Το CNN Greece, το πρωί της Δευτέρας, βρέθηκε στο 41ο Λύκειο Αθηνών όπου ειδικό συνεργείο πραγματοποίησε απολύμανση σε όλο το κτήριο.

Στο σημείο βρέθηκε και ο γγ του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσιτσιάμης, ο οποίος δήλωσε πως «προχωράμε σε απολυμάνσεις όλων των χώρων, των αιθουσών, των κοινόχρηστων χώρων και του προαύλιου χώρου. Στόχος μας είναι οι μαθητές οι οποίοι θα μπούνε στα σχολεία την ερχόμενη εβδομάδα να τους υποδεχθούν τα σχολεία μας με ασφάλεια».

Παρούσα στην ενημέρωση ήταν και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της 6ης δημοτικής κοινότητας, Μικαέλα Κυριακοπούλου.

Η κ. Κυριακοπούλου τόνισε ότι τα παιδιά, από την πρώτη μέρα που θα επιστρέψουν, θα είναι ασφαλή.

Σημειώνεται ότι η αρχή για την εκ νέου λειτουργία των σχολείων γίνεται με τους μαθητές της Γ’ λυκείου την 11η Μαΐου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου, θα επιστρέψουν και οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του λυκείου καθώς και οι μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου.

Παράλληλα, από την Τετάρτη, θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από το παραπάνω εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης