ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Υγείας: Συνεχίζεται η έρευνα για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Διαψεύδει το Υπουργείο Υγείας ότι έχει χαθεί ο φάκελος για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας στο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και συνεπώς δεν υπάρχει φάκελος.

Ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

"Προς ενημέρωσή σας, η ΕΔΕ για το θάνατο του 4χρονου κοριτσιού στο Νοσοκομείο Ηρακλείου, είναι ακόμα σε εξέλιξη. Επομένως, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι χάθηκε ο φάκελος της υπόθεσης, δεν ευσταθούν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και συνεπώς δεν υπάρχει φάκελος" αναφέρουν πηγές του υπουργείου και επισημαίνουν: "Η παραπάνω υπόθεση δεν πρέπει να συγχέεται με αυτή της αναισθησιολόγου, κ. Νεκταρίας Πολάκη, ο φάκελος της οποίας βρίσκεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη".

Το ιστορικό του θανάτου της 4χρονης

Η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη εισήχθη στις 28 Δεκεμβρίου 2015 στο νοσοκομείο Βενιζέλειο για να υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας για "κρεατάκια" όπου αμέσως μετά έχασε τη ζωή της.

Κατά τη διάρκεια, όμως, της επέμβασης το 4χρονο κοριτσάκι παρουσίασε επιπλοκές που κατέστησαν επιβεβλημένη τη μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Οι γιατροί έδωσαν ολονύχτια μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, όμως το άτυχο κοριτσάκι τελικά εξέπνευσε τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι γονείς της κατέθεσαν μήνυση και ζητούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης