ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Eνημέρωση Χαρδαλιά για το χάρτη - Συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Ενημέρωση για τον υγειονομικό χάρτη του κορωνοϊού αναμένεται το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μεταφέρθηκε κατά μία μέρα λόγω της χθεσινής αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το απόγευμα της Πέμπτης θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που θα προτείνουν δέσμη μέτρων στον πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αποφασίσει για την «επόμενη μέρα» των μέτρων αλλά και το πώς θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο υπουργικό συμβούλιο πως στο «κόκκινο» (κατηγορία 4) βρίσκονται πλέον Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα.

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο πρωθυπουργός νωρίτερα.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας», σημείωσε στη συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης