ΕΛΛΑΔΑ

Τραγική ειρωνεία στο τροχαίο στην Ηλεία: Θείος του 8χρονου ήταν ο οδηγός που παρέσυρε το παιδί

ΙΝΤΙΜΕ

«Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο 8χρονος που το βράδυ της Κυριακής παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο δήμο Ήλιδας Πύργου, ενώ όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ο οδηγός του ΙΧ, ήταν θείος του παιδιού.

Χθες στις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Μάκη Παπαγιαννόπουλο προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας έδωσε κατάθεση και σύμφωνα με το τοπικό σάιτ patrisnews σχηματίστηκε εναντίον του δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με πρόκληση σωματικών βλαβών και εγκατάλειψη.

Ο δικηγόρος του Μ. Παπαγιαννόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» έκανε λόγο για «κακιά στιγμή», που έχει σοκάρει τον πελάτη του:

«Πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν, που έχει κλονίσει και τον πελάτη μου, ο οποίος έχει υποστεί σοκ και για αυτό έφυγε από το σημείο του ατυχήματος και είχε απομονωθεί στη συνέχεια. Θέλω να επισημάνω ότι ο πελάτης μου, βοήθησε στον απεγκλωβισμό του παιδιού, αλλά και στην κινητοποίηση των αρχών».

«Είμαστε στην διάθεση των αρχών και από κει και πέρα οτιδήποτε ζητηθεί από τους γονείς του παιδιού θα είμαστε δίπλα τους».

«Η ευχή η δική μου και βέβαια του πελάτη μου, που είναι και συγγενείς με την οικογένεια του παιδιού, είναι να αναρρώσει πλήρως».

Ο 8χρονος που φέρει πολλαπλά τραύματα, συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή και χθες δεν αποσωληνώθηκε, ενώ υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και στόχος είναι να μην κάνει εγκεφαλικό οίδημα, που κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε την κατάστασή του.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κ. Ανδρέας Ηλιάδης μίλησε για την κλινική εικόνα του παιδιού, ένα 24ωρο μετά το ατύχημα:

«Σήμερα έχουμε κλείσει το πρώτο δύσκολο εικοσιτετράωρο, έχουμε πει για δύο εικοσιτετράωρα προκειμένου να πούμε με περισσότερη ασφάλεια ότι θα κερδίσουμε τη ζωή, θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά».

Συγκλονίζει η μητέρα

Συγκλονισμένη η μητέρα του οκτάχρονου Διονύση μίλησε στο Open και περιέγραψε πως έγινε το ατύχημα και τις προσπάθειες που έγιναν για να σώθει το παιδί της. Ευχαρίστησε δε τους γιατρούς και το προσωπικό σε Αμαλιάδα και Πύργο για να βοηθήσουν το παιδί την πρώτη στιγμή αλλά και τους γιατρούς στο Ρίο που δίνουν τη μάχη για το Διονύση. Μίλησε όμως και για τον οδηγό που παρέσυρε το γιο της.

«Είχα κανονικά το παιδί μου στα χέρια μου, δίπλα μου τον άλλο γιο μου, απλώς τράβηξα το πρώτο παιδί μου, το άλλο δεν πρόλαβα να το τραβήξω, το πήρε παραμάζωμα το αυτοκίνητο από κάτω. Έκανα ότι μπορούσα, ότι έβλεπα, το πήρα κάτω από το αυτοκίνητο και το πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Εκεί έκαναν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν το παιδί μου, και ευχαριστώ όλο το νοσοκομείο της Αμαλιάδας που πρόσεξαν το παιδί μου και στον Πύργο και εδώ σε αυτό το νοσοκομείο που ήταν ο κ. Ηλιάδης και μία άλλη νοσοκόμα που έκαναν τα πάντα για το παιδί μου. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο να κάνει μία προσευχή για το παιδί μου. Μόνο αυτό θέλω τίποτα άλλο…» είπε η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Αναφερόμενη στον 49χρονο οδηγό δήλωσε ότι «… στον οδηγό δεν έχω να πω κάτι, το μόνο που θέλω να του ζητήσω είναι να κάνει μία προσευχή για το παιδί μου γιατί εγώ το μόνο που θέλω είναι να γίνει καλά. Μόνο αυτό! Δεν θέλω κάτι άλλο. Δεν θέλω να είναι ούτε αυτός ο άνθρωπος δυστυχισμένος γιατί αυτός έχει περισσότερες τύψεις αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι είναι περισσότερο δυστυχισμένος. Ας κάνει μόνο μία προσευχή να γίνει το παιδί μου καλά…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης