ΕΛΛΑΔΑ

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα με το φακό του Αssociated Press

ΑΡ Photo

Με τον πιο δραματικό τρόπο, αυτόν της εικόνας, αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Αssociated Press, τις πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Αφίδνες @Αssociated Press

Αποτυπώνοντας τόσο την τεράστια καταστροφή που συντελείται, όσο και το τιτάνιο έργο των πυροσβεστών και την αγωνία των κατοίκων, οι εικόνες μοιάζουν απόκοσμες.

Πάρνηθα @Αssociated Press

Καμένα σπίτια, δάση που τα κατατρώει η φωτιά, νεκρά ζώα, από τη Βαρυμπόμπη και το Τατόι ως τις Ροβιές και την Ολυμπία.

Αφίδνες @Αssociated Press

Το πύρινο μέτωπο, μέρα και νύχτα συνεχίζει το καταστροφικό του έργο όσο οι άνθρωποι με κάθε μέσο προσπαθούν να το περιορίσουν.

Καπανδρίτι @Αssociated Press

Τα μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλά.

Αφού κατέκαψε τη Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, η πύρινη λαίλαπα πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

Εύβοια @Αssociated Press

Πλέον τα κύρια μέτωπα βρίσκονται στις Αφίδνες, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, στον οικισμό των Ποντίων στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου.

Βαρυμπόμπη @Αssociated Press

Την ίδια ώρα, πολλά σπίτια σε Αφίδνες και Δροσοπηγή έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ χιλιάδες κάτοικοι από διάφορες περιοχές έχουν απομακρυνθεί ύστερα από μήνυμα του 112.

Πάρνηθα @Αssociated Press

Στις Αφίδνες επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν φτάσει και από Ωρωπό, Νέα Φιλαδέλφεια και Αυλώνα για ενίσχυση, προσπαθώντας να καθυστερήσουν όσον το δυνατό περισσότερο τις φλόγες.

Εύβοια @Αssociated Press

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση από τον πύρινο εφιάλτη και στην Ηλεία, καθώς τρία πύρινα μέτωπα έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Εύβοια @Αssociated Press

Δραματικές ώρες ζουν και οι κάτοικοι της Εύβοιας, καθώς το πύρινο μέτωπο συνεχίζει ακάθεκτο το καταστροφικό του έργο τόσο προς τα ανατολικά, όσο και κεντρικά. Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει χιλιόμετρα από την Αγία Άννα και το Μαντούδι, μέχρι τη Σκεπαστή και τις Κεχριές.

Ηλεία @Αssociated Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης