ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αρκαδία: Δύσκολη νύχτα στη Γορτυνία - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για ακόμα ένα βράδυ συνεχίζεται η μάχη πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων στη Γορτυνία της Αρκαδίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  που πέρασε, μέσω δασικών εκτάσεων, από τη Νεμούτα της Ηλείας.

Ενώ το πρωί η φωτιά ήταν σε ύφεση, από το μεσημέρι και μετά υπήρχαν πολλές αναζωπυρώσεις και παρότι στο σημείο επιχειρούσαν περισσότερες δυνάμεις, δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά καθώς ήταν πολύ απλωμένη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία, αλλά τα μεγάλα μέτωπα είναι δύο: Το ένα μέτωπο σε εξέλιξη κινείται από Λιβαδάκι προς Τριποταμιά-Καπελίτσα και το δεύτερο μέτωπο είναι στην Κάπελη.

«Αρκετά δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όπως εξήγησε, «υπάρχουν αναζωπυρώσεις και εστίες φωτιάς, οι οποίες είναι πολλές». Παράλληλα, σημείωσε ότι «σήμερα επιχείρησαν τα εναέρια μέσα, τα οποία βοήθησαν σημαντικά», ενώ όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής , είπε ότι «ενισχύθηκαν και με τους Γάλλους και με τους Τσέχους πυροσβέστες».

Σχετικά με το αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι «η φωτιά είναι κοντά στους οικισμούς Καπελίτσα, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά η πυροσβεστική έχει λάβει μέτρα, ώστε να μην απειληθούν».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «είναι σημαντική η συμβολή ιδιωτών, που εθελοντικά, με τα δικά τους μηχανήματα, αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης, συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της Αρκαδίας, στην Μεγαλόπολη, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης