ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλου - Διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλου - Διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας
Pixabay

Την άμεση ανάκληση κατεψυγμένου ρολού κοτόπουλου απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) αφού κατά τη διενέργεια ελέγχων διαπιστώθηκε η ύπαρξη σαλμονέλας.

Πρόκειται για ρολό κοτόπουλου που παράγεται από την επιχείρηση Αγγελάκης Α.Ε. και για το οποίο ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καλεί όσους πολίτες το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο Ε.Φ.Ε.Τ. κατά τη διενέργεια ελέγχων του Φορέα και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, «στο πλαίσιο του Προγράμματος "Έλεγχος για Salmonella spp., Listeria monocytogenes και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών", προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «Ρολό Κοτόπουλο Κατεψυγμένο», με αριθμό παρτίδας: 33100921, ημερομηνία παραγωγής:10.09.2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 10-09-2022, καθαρού βάρους 1,22 kg, που παράγεται από την επιχείρηση ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο «Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν».

ΕΦΕΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ