ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση εναντίον καθηγητή

ΑΣΟΕΕ: Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση εναντίον καθηγητή
INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η άγρια επίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια των φοιτητών, ενώ επίθεση δέχτηκαν και οι φοιτητές που προσπάθησαν να τον προστατεύσουν.

Ομάδα αγνώστων που φορούσε κουκούλες μπήκε στο κτήριο της οδού Πατησίων και κατευθύνθηκε προς αμφιθέατρο όπου εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνταν μάθημα.

Οι κουκουλοφόροι απηύθυναν ύβρεις εναντίον του καθηγητή για δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Κατηγορούμενοςγια ποινικές υποθέσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εν λόγω καθηγητής έχει απαλλακτικό βούλευμα για οικονομικό αδίκημα, ενώ ανοιχτή παραμένει δικογραφία που αφορά ασελγείς πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Mega, ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος για υπόθεση τοκογλυφίας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών, ενώ είναι κατηγορούμενος και για υπόθεση παιδεραστίας.

Στην προφορική κατάθεση στους αξιωματικούς της κρατικής ασφαλείας που έδωσε ο καθηγητής ανέφερε ότι ως ηθικούς αυτουργούς για την επίθεση εις βάρος του υποψιάζεται τρεις άλλους καθηγητές. Οι αστυνομικοί βρίσκονται στον «Ευαγγελισμό» αυτήν την ώρα και του παίρνουν γραπτή κατάθεση.

Προς το παρόν, οι αστυνομικοί δεν έχουν διερευνήσει αλλά εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο κάποια ομάδα κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών να βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντώνης, μίλησε στο Newsbomb.gr, για το περιστατικό. «Ενημερώθηκα για την επίθεση λίγο μετά τις 16:00. Όπως με ενημέρωσαν άγνωστοι με κουκούλες εισέβαλαν στο κτήριο της οδού Πατησίων και κατευθύνθηκε προς αμφιθέατρο όπου εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνταν μάθημα. Οι κουκουλοφόροι πλησίασαν τον καθηγητή και τον χτύπησαν με κλοτσιές. Με δική του πρωτοβουλία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις».

Να υπενθυμίσουμε πως πέρσι ο πρύτανης του εμβληματικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε δεχτεί επίθεση από 8 άτομα, οι οποίοι, έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό, του κρέμασαν ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων, ενώ στην συνέχεια προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Στην συνέχεια ανάρτησαν φωτογραφία του Πρύτανη με την ταμπέλα πάνω του και των ιδίων γύρω του με καλυμμένα πρόσωπα, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ