ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. - Αναμένεται ανάληψη ευθύνης

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. - Αναμένεται ανάληψη ευθύνης
Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί ψάχνουν κινητά, κάμερες και μαρτυρίες για την υπόθεση του ξυλοδαρμού και ήδη έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από φοιτητές που ήταν μέσα στο αμφιθέατρο την ώρα της επίθεσης. ΙNTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

«Προσπαθώ και εγώ να καταλάβω ποια ήταν τα κίνητρα αυτόν που ήρθαν και μου επιτέθηκαν γιατί μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που συνέβη ξαφνικά εκεί που έκανα την παράδοση του μαθήματος στο αμφιθέατρο είδα να εισβάλουν από τις δύο πόρτες δύο ομάδες νεαρών περίπου 15 άτομα να φωνάζουν να πλησιάζουν στην έδρα άλλοι από αυτούς με χτυπούσαν είχες στο κεφάλι και άλλοι συνέχιζαν να φωνάζουν. Ποτέ μου δεν είχα διαπληκτισμούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα με κάποια φοιτητική ομάδα».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ τα όσα συνέβησαν την Τρίτη μέσα στο οικονομικό πανεπιστήμιο με την ομάδα των κουκουλοφόρων να τον χτυπά στο κεφάλι την ώρα που παρέδιδε μάθημα. Ο καθηγητής μεταφέρθηκε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που ανέλαβαν την υπόθεση εκτιμούν ότι για το περιστατικό θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από αναρχική ομάδα και μάλιστα οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι ποινικές εκκρεμότητες του παρελθόντος του καθηγητή θα ήταν μία πολύ καλή αφορμή για να δείξουν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν και μέσα στο πανεπιστήμιο με χαρακτηριστικά αυτοδικίας.

«Φορούσαν όλοι τους κουκούλες και είχαν χαρακτηριστικά καλυμμένα κατάλαβα ότι στην ομάδα ήταν και αγόρια και κορίτσια δεν μπόρεσα, όμως, σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσω αν ήταν φοιτητές μου», είπε ο καθηγητής στη γραπτή του κατάθεση.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν όλες τις παραμέτρους ενώ χθες ο καθηγητής αναφέρθηκε προφορικά στη διαμάχη με άλλους καθηγητές που έχει φτάσει μέχρι και ποινικές έρευνες για υποθέσεις, στις οποίες σε άλλη έχει απαλλακτικό βούλευμα και σε άλλη ερευνάται μετά από καταγγελίες που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί ψάχνουν κινητά, κάμερες και μαρτυρίες για την υπόθεση του ξυλοδαρμού και ήδη έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από φοιτητές που ήταν μέσα στο αμφιθέατρο την ώρα της επίθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ