ΕΛΛΑΔΑ

Στις 28 Ιανουαρίου η δίκη για τοκογλυφία του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε

Στις 28 Ιανουαρίου η δίκη για τοκογλυφία του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι με τον εισαγγελέα ωστόσο να προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε πρόσφατα από κουκουλοφόρους σε αμφιθέατρο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), καθώς και συγκατηγορούμενης του, για την κατηγορία της τοκογλυφίας.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ήταν τόσο ο κατηγορούμενος καθηγητής με εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι, όσο και ο μηνυτής του επίσης καθηγητής.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι με τον εισαγγελέα ωστόσο να προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, υποστήριξαν πως στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρείες: «Οι παθούσες εταιρείες δεν υπέβαλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών; Είναι άγνωστο πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρείες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα».

Την αντίθεσή του στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ. Τάτσης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ