ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Με τι καιρό θα κάνετε Ανάσταση

Καλός καιρός σε γενικές γραμμές στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποιες σποραδικές βροχοπτώσεις το απόγευμα της Κυριακής θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το εορταστικό Σαββατοκύριακο.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές αίθριος με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 25 βαθμών με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται στην Κρήτη και την δυτική Στερεά.

Τα πρώτα στοιχεία για την Κυριακή του Πάσχα, δεν δείχνουν σημαντική μεταβολή του καιρού, μόνο που αναμένονται μπόρες από το μεσημέρι και μετά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 25 βαθμών.

Οι άνεμοι το Σαββατοκύριακο θα πνέουν μεταβλητοί έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και κυρίως νότιοι έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο.

Τις προηγούμενες ημέρες όταν και αναμένεται να ταξιδέψουν οι περισσότεροι εκδρομείς ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι άστατος.

Τη Μεγάλη Τρίτη τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει λίγο στις κορυφές της Πίνδου. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ βελτίωση περιμένουμε από το μεσημέρι και μετά.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε και θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει λίγο και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Οι νοτιάδες που θα πνέουν θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη και ζέστη.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.

Τη Μεγάλη Παρασκευή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ θα συνεχιστούν και οι νοτιάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης