ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Σφακιανόπουλος: Ο ιθύνων νους του Save Your Hood γιόρτασε τα γενέθλια του καθαρίζοντας

11600 λίτρα απορριμμάτων συγκέντρωσε ο εμπνευστής του Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, την ημέρα των γενεθλίων του, μέσα σε 24 ώρες, στο Άλσος Δαφνίου

11600 λίτρα απορριμμάτων συγκέντρωσε ο εμπνευστής του Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, την ημέρα των γενεθλίων του, μέσα σε 24 ώρες, στο Άλσος Δαφνίου επι της Λεωφόρου Αθηνών.

Σε ένα 24ωρο προσωπικό μαραθώνιο καθαρίσματος, ο Βασίλης αφιέρωσε την ημέρα των γενεθλίων του στο περιβάλλον, σε μια προσπάθεια με σκοπό να μας αφυπνίσει σχετικά με τις εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες των συνηθειών μας για το περιβάλλον και για εμάς, αλλά και να ξεπεράσει τα δικά του όρια.

Τον Βασίλη τον έχουμε θαυμάσει ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα. Τον Νοέμβριο του 2020, κατα τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, μας ξεσήκωσε όλους να νοιαστούμε για τις γειτονιές μας, μέσα από το θαυμαστό κίνημα που δημιούργησε. Σαν να μην έφτανε αυτό, όχι μόνο δεν σταμάτησε να δρα για τις γειτονιές της Ελλάδας αλλά συντονίζει μέχρι και σήμερα χιλιάδες εθελοντές και πρωτοβουλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Τον Οκτώβριο του 2021, σε μια προσπάθεια να αναδείξει την σχέση πυρκαγιών και σκουπιδιών, περπάτησε καθαρίζοντας απο την Κυψέλη στην Αθήνα μέχρι τα Ελληνικά Βόρειας Εύβοιας, μια απόσταση 185 χιλιομέτρων. Ο ίδιος φαίνεται ότι δεν το βάζει κάτω και η νοοτροπία που χρειάζεται να αλλάξει σε μας, θα έρθει γοργά.

Ως απάντηση στην ερώτηση γιατί έπραξε κατα αυτόν τον τρόπο, ο Βασίλης απάντησε:

«Δεν μπορώ να απαντήσω με ιδιαίτερη ακρίβεια καθώς είναι κάτι σύνθετο για μένα, αλλά θα κάνω ότι μπορώ. Κάθε χρόνο βάζω ένα στοίχημα στον εαυτό μου, να γίνομαι ένα Τσικ καλύτερος από την προηγούμενη χρονιά. Χειρότερος καταναλωτής, περισσότερο ευγνώμων με αυτά που έχω, πιο δοτικός και αισιόδοξος.

Η ανθρωπότητα, από την αρχή της ύπαρξης της, έχει μάθει να παίρνει λαίμαργα από το περιβάλλον, αλλά και μεταξύ της.

Η φύση έχει τους δικούς της νόμους που η ανθρωπότητα έχει πάψει να ακολουθεί, με αποτέλεσμα να βιώνουμε ήδη τις συνέπειες της ανυπακοής μας.

Όσο τα χρόνια περνούν, ενώ στις πιο αναπτυγμένες χώρες, επίσης λαίμαργα, έχει επιτευχθεί η "αφθονία", οι άνθρωποι τους αναζητούν ολοένα περισσότερες ευκαιρίες για να φανούν ακόμα πιο άπληστοι.

Σε αυτήν την λογική, σε κάθε γιορτή ή αφορμή για εορτασμό, προσπαθώ να επιστρέφω αντί να λαμβάνω, όχι τόσο για να είμαι παράδειγμα, αλλά για να υπενθυμίζω στον εαυτό μου την συνθήκη που επικρατεί και να αντιλαμβάνομαι καλύτερα τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας, αλλά και οι όχι και τόσο καθημερινές μας συνήθειες.

Νοιαζόμαστε, προστατεύουμε, φροντίζουμε, επιδιορθώνουμε τη φύση και τη σχέση μας με αυτήν. Της το χρωστάμε!»

Γίνε σαν τον Βασίλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης