ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γυμνάσιο

Οι απολυτήριες εξετάσεις για το Γυμνάσιο ολοκληρώνονται μέχρι τις 15 Ιουνίου ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Αρχίζουν σήμερα, 1η Ιουνίου, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές του Γυμνασίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις δεν διεξάγονταν τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, μαθητές και καθηγητές υποχρεούνται να φορούν προστατευτική μάσκα.

Συγκεκριμένα παρόλο που το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε από σήμερα την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) ή όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13).

Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου σχολικού έτους, δηλαδή στη δεύτερη εξεταστική περίοδο, σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής του είναι μικρότερος από δέκα (10), εφόσον ο αριθμός των μαθημάτων αυτών δεν υπερβαίνει τα τέσσερα (4).

Οι κατ' ιδίαν διδαχθέντες και οι στρατεύσιμοι μαθητές εξετάζονται, κατά το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 με εξαίρεση τα αποτελέσματα των κατ' ιδίαν διδαχθέντων, στρατευσίμων ή μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογήμενα, τα αποτελέσματα των οποίων εκδίδονται με το πέρας των εξετάσεών τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης