ΕΛΛΑΔΑ

«Το μίσος και η βία δεν τρομοκρατούν κανέναν» - Αντιδράσεις για τα γκαζάκια στον Πορτοσάλτε

Η είσοδος της πολυκατοικίας μετά τις καταστροφές CNN Greece

Την επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε καταδίκασε με δηλώσεις του το κυβερνών κόμμα. 

Με ανάρτησή του στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ξεκαθάρισε ότι «η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα δεν θα πληγεί με τέτοιους τραμπουκισμούς».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει:

«Η επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος 'Αρης Πορτοσάλτε είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Ούτε ο ίδιος πρόκειται να καμφθεί, ούτε η ελευθερία του λόγου στην Πατρίδα μας θα πληγεί από τέτοιους τραμπουκισμούς».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης με ανάρτηση του στο twitter καταδίκασε επίσης την επίθεση γράφοντας.

«Καταδικάζουμε την επίθεση στην οικία του Αρη Πορτοσάλτε. Οι τραμπούκοι επιλέγουν να επιτεθούν εναντίον της ελεύθερης έκφρασης. Τασσόμαστε εναντίον αυτών των πράξεων εκφοβισμού. Το μίσος και η βία δεν τρομοκρατούν κανένα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ.Γαιτάνης.

Από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενου από γκαζάκια στην είσοδο πολυκατοικίας του γνωστού δημοσιογράφου στα Βριλήσσιαπροκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, με τους ενοίκους της πολυκατοικίας να βγαίνουν έντρομοι από αυτήν.

Στο σημείο έφτασαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, καθώς προκλήθηκε εστία φωτιάς, ενώ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών.
Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ βρέθηκε επί τόπου, προκειμένου να περισυλλέξει τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού τα οποία θα εξεταστούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και το MEGA ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε λόγο για «άλλη μια τρομοκρατική ενέργεια» σχολιάζοντας πως «τις ζημιές θα τις αποκαταστήσουμε αλλά μένει η αίσθηση ότι έχουμε τρομοκρατία στην Ελλάδα». Ειδικά, δε, για τους δράστες της επίθεσης είπε ότι «δεν έχουν καμία αντίληψη για ανθρώπινη ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης