ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Κλοντιάνας Τσέλο: Τι κατέθεσε ο γνωστός οφθαλμίατρος που δέχθηκε τους πυροβολισμούς

«Την είδα από μακριά να μας περιμένει έξω από την πολυκατοικία, μιλούσε στο τηλέφωνο και κρατούσε ένα τσαντάκι», είπε ο 70χρονος άνδρας Intime

Τις δραματικές στιγμές που βίωσαν, όταν η 50χρονη εικαστικός Κλοντιάνα Τσέλο πυροβόλησε εναντίον του, τραυματίζοντας τον σοβαρά τον Νοέμβριο του 2021 στην είσοδο της πολυκατοικίας του στο Χαλάνδρι, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρη τους, περιέγραψε ο γνωστός οφθαλμίατρος, Γιώργος Νέος.

Καταθέτοντας στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών ο 70χρονος γιατρός, που ήταν σε χρόνια δικαστική διαμάχη με την κατηγορουμένη για το παιδί το οποίο είχε αποκτηθεί εκτός γάμου τόνισε ότι από το 2018 ο ίδιος είχε αποκλειστικά τη γονική μέριμνα του παιδιού και ότι στην κατηγορουμένη είχε απαγορευτεί με ασφαλιστικά μέτρα να πλησιάζει το κοριτσάκι από το 2017.

«Την είδα από μακριά να μας περιμένει έξω από την πολυκατοικία, μιλούσε στο τηλέφωνο και κρατούσε ένα τσαντάκι», είπε ο 70χρονος άνδρας, εξηγώντας πως την στιγμή εκείνη ο ίδιος βρίσκονταν με την ανήλικη κόρη τους μέσα στο αυτοκίνητό του και εισέρχονταν στο γκαράζ του διαμερίσματός του.

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας κατέθεσε: «Τη στιγμή εκείνη ήρθε η κατηγορούμενη στο παράθυρο του αυτοκινήτου και έλεγε στο παιδί να βγει έξω από αυτό. Μετά πήγε στην κύρια είσοδο και την άκουσα να μου λέει: "Κ@@@@λη το παιδί δε θα κάνει ότι θέλεις εσύ". Ατάραχη άνοιξε το τσαντάκι έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να με πυροβολεί. Είχε ρίξει τρεις – τέσσερις πυροβολισμούς.

»Σταμάτησε να πυροβολεί γιατί μάλλον έπαθε εμπλοκή το όπλο και επειδή με έβλεπε ζωντανό με τη λαβή του όπλου άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι Προσπάθησα να φύγω… Ήμουν αιμόφυρτος και τότε πήρε μια πέτρα και με χτύπαγε στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

»Σταμάτησε κάποια στιγμή να με χτυπά και είπε στο παιδί "πάμε να φύγουμε". Το παιδί ξάπλωσε κάτω για να μην πάει μαζί της».

Ο άτυχος άνδρας αναφέρθηκε στη συνέχεια στα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε ενώ τόνισε πως και η ανήλικη κινδύνεψε καθώς κάποια από τις σφαίρες θα μπορούσε, όπως είπε, να έχει εξοστρακιστεί.

Η δίκη της 50χρονης, η οποία είναι προσωρινά κρατούμενη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ξεκίνησε με απρόοπτα. Η κατηγορουμένη δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο για να την εκπροσωπήσει και έτσι η έδρα της διόρισε συνήγορο από τον κατάλογο. Ωστόσο, η ίδια δεν θέλησε να εκπροσωπηθεί από το συγκεκριμένο συνήγορο, ούτε όμως και από άλλον που της όρισε το δικαστήριο.

Μάλιστα, καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας η 50χρονη υπέβαλε συνεχώς αιτήματα στο δικαστήριο, όπως για αντικατάσταση των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και για τηλεοπτική κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας, τα οποία στο σύνολό τους απορρίφθηκαν από την έδρα.

Ζήτησε ακόμη και την παρουσία του Αλβανού πρεσβευτή στο ακροατήριο προκειμένου να την υπερασπιστεί στη δίκη, αλλά και την παρουσία της ανήλικης κόρης της στη δικαστική αίθουσα ώστε να διαπιστώσει όπως είπε ότι πράγματι βρίσκεται στη ζωή. Δήλωσε δε, ότι κάνει απεργία πείνας εδώ και 20 ημέρες.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης