ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία GAIA: Κατολίσθηση στην Άρτα - Παρασύρθηκαν δυο σπίτια

Στο σημείο δεν υπάρχει πρόσβαση ενώ η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη epiruspost.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται έντονο κατολισθητικό φαινόμενο στον οικισμό των Μελισσουργών, εξαιτίας της κακοκαιρίας GAIA. Από την κακοκαιρία παρασύρθηκε ένα σπίτι, καταλήγοντας πάνω σε άλλο προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr. η κατολίσθηση έγινε κοντά στην πάνω πλατεία του χωριού, χωρίς προς το παρόν να είναι δυνατή καμία παρέμβαση από τις αρχές.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ενημερωθεί ήδη το ΙΓΜΕ και κλιμάκιο επιστημόνων αναμένεται να πραγματοποιήσει την Δευτέρα (12/12) αυτοψία ώστε στη συνέχεια να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έντονη και ο φόβος μεγάλος για την διάσταση που θα λάβει το φαινόμενο.

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος με τον οποίο επικοινώνησε το Epiruspost ανέφερε ότι τα δύο σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ενώ το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Προβλήματα στα Ιωάννινα

Η κακοκαιρία GAIA έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα Ιωάννινα.

Πιο συγκεκριμένα, σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στο κεντρικό βάθρο πεζογέφυρας στα Τζουμέρκα, κοντά στο γεφύρι της Πλάκας, από το φουσκωμένο Ραφτανίτικο ποτάμι.

Σύμφωνα με τον δήμο Β. Τζουμέρκων, κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου με την Πολιτική Προστασία τού δήμου, επισκέφτηκαν το σημείο. Η γέφυρα για το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης