ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η εκκένωση του καταυλισμού στο Πολύκαστρο

EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Δέκα λεωφορεία με πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ έχουν μέχρι στιγμής αναχωρήσει από τον άτυπο καταυλισμό στο βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ στο ύψος του Πολυκάστρου, τα οποία κατευθύνονται προς το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ξεκίνησε λίγο πριν από τις 07:30. Έως στιγμής, οι πρόσφυγες αποχωρούν οικειοθελώς από τον καταυλισμό και επιβιβάζονται στα λεωφορεία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 30 ξένων αλληλέγγυων.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν από το πρωί στην περιοχή προκειμένου να συνοδεύσουν πρόσφυγες και μετανάστες στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου 300 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. δεν προβλέπει τη χρήση βίας.

Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, για τις προσφυγικές ροές στην Ελλάδα, στον συγκεκριμένο άτυπο καταυλισμό βρίσκονται 1.828 άτομα.

Η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, με επίκεντρο το άλλο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, όπου βρίσκονται -σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία- 1.109 πρόσφυγες και μετανάστες και το ξενοδοχείο στη στροφή για Ευζώνους (827 άτομα).

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας. Η ΠΑΘΕ Αθηνών-Ευζώνων είναι κλειστή από το 530ο χλμ ως το ύψος του Πολυκάστρου και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά εθνική.

Πηγή φωτογραφιών Άννα Ομηρίδου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης