ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορίες για 330 εγκλωβισμένους μετανάστες στον Έβρο

EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Για 330 εγκλωβισμένους μετανάστες στον Έβρο, κάνει λόγο ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι εγκλωβισμένοι μετανάστες φέρεται να είναι χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται στην περιοχή εδώ και ημέρες.

Ωστόσο, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι η ενημέρωση που έχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι πως οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και όχι σε ελληνικό.

Οι ελληνικές Αρχές αποτελούμενες από συνοριοφύλακες και δυνάμεις της Frontex είναι πλήρως παρατεταγμένες και περιφρουρούν το σημείο κοντά στη Νέα Βύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Κυριακή οι ελληνικές Αρχές διέσωσαν 91 μετανάστες που ώθησαν διακινητές σε νησίδα στον Έβρο. Οι μετανάστες που παρέμεναν επί τέσσερις ημέρες εγκλωβισμένοι στη νησίδα Μαράσια μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Παράλληλα, νέες επιχειρήσεις υπήρξαν και τη Δευτέρα από στεριά και θάλασσα (Μυτιλήνη). Οι αυξήσεις των μεταναστευτικών ροών έχουν σημάνει συναγερμό στα σύνορα, με την κυβέρνηση έχει δώσει εντολές για αυξημένα μέτρα επιτήρησης από τους συνοριοφύλακες, από τη στιγμή που από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν ομάδες μεταναστών που λόγω των καλών καιρικών συνθηκών και της πτώσης της στάθμης του ποταμού Έβρου, θα επιχειρήσουν να περάσουν με βάρκες παράνομα στη χώρα μας και στη συνέχεια στην ενδοχώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης