ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών και έκαναν εικονικό βομβαρδισμό

Τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών και έκαναν εικονικό βομβαρδισμό
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-4 και δύο μαχητικά F-16 πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας χαμηλές πτήσεις πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά, εισερχόμενα στο FIR Αθηνών χωρίς άδεια. Το περιστατικό αυτό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 13:32.

Συγκεκριμένα, στις 13:57, τα δύο τουρκικά Phantom(F-4) πέταξαν σε χαμηλό ύψος μόλις 3.000 πόδια πάνω από τις νησίδες Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι. Ακριβώς στις 14:00 τα δύο τουρκικά F-4 βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες μάλιστα, τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν προσομοίωση εικονικού βομβαρδισμού των νησιών.

Το άλλο ζεύγος των τουρκικών F-16 που μπήκαν στο FIR Αθηνών μαζί με τα δύο Phantom πέταξαν δύο φορές πάνω από το Αγαθονήσι. Ξεκίνησαν τις επιθετικές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, έκαναν διέλευση πάνω από το Αγαθονήσι και ξαναπέρασαν πάνω από το ίδιο νησί αλλά και από τη νησίδα Κουνέλι, βγαίνοντας από το FIR Αθηνών.

Τα δύο F-4 παρέμειναν στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό εναέριο χώρο 28 λεπτά, ενώ τα δύο F-16 ,χωρίς να έχουν λάβει άδεια, πετούσαν πάνω και γύρω από ελληνικά νησιά επί 37 λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ