ΕΛΛΑΔΑ

Πού στήνουν μπλόκα οι αγρότες

Πού στήνουν μπλόκα οι αγρότες
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Οι αγρότες έχουν ανάψει τις μηχανές τους και ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τη φορολόγησή τους.

Ήδη αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Ιονίας οδού και στα δύο ρεύματα στη θέση Άγιος Δημήτριος ενώ στο συγκεκριμένο μπλόκο συμμετέχουν και οι αγρότες από το Κομπότι.

Οι αγρότες από τη Λάρισα προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης στον αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος του μπλόκου στο Αργυροπούλι ενώ από την Πέμπτη αναμένεται και η κινητοποίηση των αγροτών από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τα Φάρσαλα, οι οποίοι θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας.

Μακεδονία

Σε γραμμή εκκίνησης έθεσαν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην Κεντρική Μακεδονία, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη της, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης και ο αγρότης, Παναγιώτης Μεσσαλάς.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή αποφάσισε από σήμερα κιόλας να ξεκινήσει την παράταξη των τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κινηθούν στα μπλόκα που θα στηθούν και η ακριβής τοποθεσία τους κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρουν ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων και ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

agrotes2 copy

Πάντως, την τελική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει επίσημα πια και την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, θα τη λάβουν την προσεχή Παρασκευή στις 17.00 στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, όπου ήδη άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες.

Σε ετοιμότητα και πιο άρτια συντονισμένοι φαίνεται ότι είναι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.

Κρήτη

Αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια» και απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα τους και σε άλλους αγρότες για σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα προχωρήσουν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Πάντως οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι τις επόμενες ημέρες να κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους με περισσότερα μπλόκα ενώ δεν αποκλείουν να κατέβουν και στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ