ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ανησυχητικό ότι ο Τραμπ δεν επικύρωσε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

REUTERS/ Stringer Iran

«Εξαιρετικά ανησυχητικό» χαρακτήρισε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράιαμπκοφ το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγείρει και πάλι ζητήματα τα οποία έχουν διευθετηθεί όταν υπογράφηκε η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το 2015.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Ράιαμπκοφ είπε πως η Ρωσία θεωρεί ως κύριο καθήκον της πλέον, να αποτρέψει την κατάρρευση της συμφωνίας αυτής. Επιπλέον, κάλεσε όλες τις πλευρές να παραμείνουν αφοσιωμένες στη συμφωνία.

Όπως είπε, η στάση του Τραμπ απέναντι στο Ιράν, η επιθετική και απειλητική ρητορική του, δεν έχουν καμία θέση στην διεθνή διπλωματία.

Τόνισε ότι αυτές οι μέθοδοι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και είπε ότι λυπάται που ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επικυρώνει εκ νέου τη συμφωνία.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το Ιράν συμμορφώνεται πλήρως με τη συμφωνία και δεν μπορούν να επιβληθούν νέες κυρώσεις. Διευκρίνισε ακόμα ότι η απόφαση αυτή του Τραμπ δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην εφαρμογή της συμφωνίας, αλλά έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης