ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή τουρκικού ιδιωτικού αεροσκάφους στο Ιράν

REUTERS/Tasnim News Agency/ file photo

Νεκροί είναι οι έντεκα επιβάτες του τουρκικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο νοτιοδυτικό Ιράν,  μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Το αεροσκάφος πετούσε από την Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς την Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν, επικαλούμενη αξιωματούχο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για ιδιωτικό αεροσκάφος, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο αξιωματούχο της πολιτικής αεροπορίας. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και υπηρεσίες διάσωσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ορεινή περιοχή και έπιασε φωτιά, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν, επικαλούμενη εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Στο αεροπλάνο, ένα καναδικό Bombardier, επέβαιναν 8 επιβάτες και 3 μέλη του πληρώματος, δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ρεζά Τζαφαρζάντεχ, διευθυντής του γραφείου δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού πολιτικής αεροπορίας του Ιράν (OIAC).

Τοπικά μέσα μετέδιδαν νωρίτερα ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ωστόσο ο αριθμός δεν επιβεβαιώθηκε.

Τουλάχιστον ένας από τους επιβάτες ήταν μέλος της οικογένειας του επιχειρηματία Χουσεϊν Μπασάραν, ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, Κερέμ Κινίκ.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι η κόρη του Μπασάραν και επτά φίλες της επέστρεφαν από ένα μπάτσελορ πάρτι στο Ντουμπάι. Επρόκειτο να παντρευτεί τον επόμενο μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DHA και άλλα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης