ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ταινία τρόμου που κατέστρεψε την καριέρα γνωστής σταρ του Χόλιγουντ

Η ταινία τρόμου που κατέστρεψε την καριέρα γνωστής σταρ του Χόλιγουντ

Η Paz de la Huerta στα 63α Primetime Emmy Awards την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 στο Λος Άντζελες.

photo/AP

Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιες ταινίες θα γίνουν επιτυχίες και ποιες θα χαθούν, αλλά μία σταρ έμεινε τόσο καταβεβλημένη από τις σωματικές, προσωπικές και επαγγελματικές συνέπειες μιας σχετικά χαμηλού προϋπολογισμού ταινίας τρόμου που έκανε μήνυση στους παραγωγούς, διεκδικώντας 55 εκατομμύρια δολάρια, ισχυριζόμενη ότι η ταινία κατέστρεψε την καριέρα της.

Ο πρώτος σημαντικός ρόλος της φιλμογραφίας της Paz de la Huerta ήρθε όταν έπαιξε τη Mary Agnes στο The Cider House Rules, το διάσημο δράμα του Lasse Hallström που κατέληξε να είναι υποψήφιο για «Καλύτερη ταινία» και «Καλύτερη Σκηνοθεσία» στα Όσκαρ, με τον Michael Caine να κερδίζει.

Έπειτα θα συμμετείχε στην επιτυχία rom-com A Walk to Remember και στο Into the Void του Gaspar Noé, καθώς και σε ένα δεύτερο υποστηρικτικό ρόλο ως Lucy Danziger στις δύο πρώτες σεζόν της εγκληματικής ιστορίας του HBO, παραγωγής του Martin Scorsese, Boardwalk Empire. Τα πράγματα πήγαιναν καλά γι΄αυτήν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Δυστυχώς, η ταινία τρόμου Nurse του συν-σεναριογράφου και σκηνοθέτη Doug Aarniokoski οδήγησε σε πολλές σημαντικές αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένου ενός τραυματισμού στο γύρισμα και μιας νομικής αμφισβήτησης. Η Paz ήταν πρωταγωνίστρια ως Άμπι Ράσελ, χτυπήθηκε όμως από ένα ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και το συνολικό ποσό της αποζημίωσής της ήταν 73.000 δολάρια, μια σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με την μήνυση των 55 εκατομμυρίων δολαρίων που ακολούθησε.

Στο post-production, τεράστια τμήματα της ερμηνείας της σταρ είχαν υπερμεταγλωττιστεί από άλλον ηθοποιό και ως μέρος της κριτικής επεξεργασίας που συνόδευε την τελική κυκλοφορία του Nurse, το κακό μοντάζ ήταν ένα άλλο ζήτημα. Ως αποτέλεσμα η ηθοποιός κατηγορήθηκε για έναν μονότονο μονόλογο, η ίδια όμως ισχυρίστηκε ότι πριν υπογράψει για την ταινία έβγαζε εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ετήσιο εισόδημα, καταλήγοντας να μειωθεί σημαντικά η κερδοφορία της μετά το Nurse.

Σε μια συνέντευξη στο Gray Magazine, η Paz de la Huerta είπε ότι δεν ήθελε ποτέ να κάνει την ταινία και ότι υπέστη έναν τραυματισμό που απαιτούσε σημαντικό χρόνο ανάρρωσης.

«Είχα συνηθίσει να δουλεύω με σοβαρούς δημιουργούς. Δύο εβδομάδες πριν από τα γυρίσματα, προσπάθησα απεγνωσμένα να βγω από την ταινία, αλλά δεν με άφησαν» δήλωσε.

Η Paz de la Huerta τελικά βγήκε στην πλευρά των ηττημένων στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ενώ η υπόθεσή της βασιζόταν στο ότι το Nurse κατέστρεψε την καριέρα της μέσω του ατυχήματος κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, ο δικαστής έκρινε ότι με την υπογραφή του αρχικού συμβολαίου της, η σταρ είχε «ρητά συναινέσει» στο να γίνει η ταινία.

Από τότε που το Nurse κέρδισε μόνο 700.000 δολάρια στο box office το 2013, η de la Huerta εμφανίστηκε σε πολύ λίγες ταινίες, οπότε ενώ η ταινία μπορεί να μην τορπίλισε εντελώς την καριέρα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ