ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Μάναφορτ κατηγορείται ότι επιχείρησε να επηρεάσει μάρτυρες ενόψει της δίκης του

REUTERS/Yuri Gripas/File Photo

Το γραφείο του ειδικού ανακριτική Ρόμπερτ Μιούλερ, που διερευνά τυχόν ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ ΤραμπΠολ Μάναφορτ, ότι προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρες ώστε να ψευδορκήσουν.

Ο Μάναφορτ φέρεται να προσέγγισε δύο άτομα ώστε να τα πείσει να πουν ψέματα στο δικαστήριο όπου θα εκδικάζονταν η υπόθεσή του. Οι ερευνητές ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του, όμως.

Εν αναμονή των δικών του – θα γίνουν τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, ο Μάναφορτ παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό, μετά την καταβολή εγγύησης 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατηγορείται για μία σειρά αδικημάτων όπως: συνωμοσία για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συνωμοσία με σκοπό την απόσπαση χρημάτων από τις ΗΠΑ κ.α. Η νέα κατηγορία εναντίον του δυσκολεύει ακόμη περισσότερη τη θέση του πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ.

O Πολ Μάναφορτ προσφέρει 12 εκατομμύρια για να αποφύγει τον κατ΄οίκον περιορισμό

Οι κατηγορίες

Στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNNi, ο Μάναφορτ φέρεται να επικοινώνησε με δύο άτομα, των οποίων τα ονόματα κρατούνταν μυστικά. Τα εν λόγω άτομα είχαν και στο παρελθόν συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο, όμως το τελευταίο διάστημα παρείχαν πληροφόρηση στις Αρχές σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες του.

Να μπουν στο αρχείο οι κατηγορίες σε βάρος του αξιώνει ο Πολ Μάναφορτ

Ο κατηγορούμενος και ένας έμπιστός του άνθρωπoς, επιχείρησαν να πείσουν τους μάρτυρες να πουν την ίδια ιστορία σχετικά με τις επαφές του με τον φιλωρώσο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Οι επαφές του Μάναφορτ με τους μάρτυρες φαίνεται να έγιναν μέρες μετά την επίρριψη επιπλέον κατηγοριών εναντίον του. Εκείνη την περίοδο ο στενός συνεργάτης του, Ρικ Γκέιτς, έκανε συμφωνία με τις Αρχές να παραδεχθεί την ενοχή και να συνεργαστεί για την αποκάλυψη της πλήρους διαστάσεως της υπόθεσης.

Με πληροφορίες από: Mueller accuses Manafort of witness tampering, by Katelyn Polantz, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης