ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Στην Ολλανδία διέφυγε ο δικηγόρος της Άσια Μπίμπι

REUTERS/Asad Karim/File Photo

Ο Πακιστανός δικηγόρος που βοήθησε να απελευθερωθεί η Άσια Μπίμπι, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν για βλασφημία διέφυγε στην Ολλανδία, όπως ανέφερε σήμερα μια ολλανδική οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των χριστιανών.

Ο δικηγόρος, Σάιφ ουλ Μουλούκ, έφυγε από το Πακιστάν το Σάββατο, επειδή φοβόταν ότι θα δεχόταν επίθεση μετά την ανατροπή της καταδίκης της Μπίμπι την περασμένη Τετάρτη, ανέφερε ο Σύνδεσμος για τους Διωκόμενους Χριστιανούς.

Η Μπίμπι καταδικάστηκε για βλασφημία το 2010 επειδή φερόταν να είχε μιλήσει υποτιμητικά για το Ισλάμ και είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Ο Μουλούκ βοήθησε να ανατραπεί η απόφαση και έχει απειληθεί από οργισμένο όχλο που καλούσε για τον θάνατο των δικαστών που έκριναν την υπόθεση.

Δύο Πακιστανοί πολιτικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν την Μπίμπι δολοφονήθηκαν. Διάφορα κόμματα στο ολλανδικό κοινοβούλιο έχουν πει πως θα βοηθήσουν παρέχοντας προσωρινό καταφύγιο στην Μπίμπι αν καταφύγει εκεί.

Ισλαμιστές έχουν κατέβει σε απεργία σε πολλές μεγάλες πόλεις στο Πακιστάν στο πλαίσιο των πολυήμερων διαδηλώσεων εναντίον της Μπίμπι. Έχουν πει πως θα κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους αν της επιτραπεί να φύγει από τη χώρα.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα απαγορεύσει την έξοδό της από τη χώρα.

Έκκληση της οικογένειας της Άσια Μπίμπι σε Τραμπ - Μέι και Τριντό

Ο σύζυγος της Άσια Μπίμπι, της χριστιανής που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της βλασφημίας, ζήτησε να χορηγηθεί άσυλο στην οικογένειά του στις ΗΠΑ, τη Βρετανίαή τον Καναδά, καθώς ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον της γυναίκας του και των παιδιών του αν παραμείνουν στη χώρα.

«Ζητώ από τον πρόεδρο (των ΗΠΑ) Ντόναλντ Τραμπ να μας βοηθήσει να φύγουμε. Μετά από αυτό, ζητώ από την Βρετανίδα πρωθυπουργό (Τερέζα Μέι) να κάνει ό,τι μπορεί για να μας βοηθήσει» είπε ο Ασίκ Μασίχ σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Ζήτησε επίσης τη «βοήθεια» του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.


Οι κόρες της Άσια Μπίμπι - Πηγή: REUTERS/Adrees Latif/File Photo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης