ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση Κομισιόν για Πολάκη: Σεβασμός στην ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας

AP Photo/ Virginia Mayo

Στο θέμα της συνομιλίας μεταξύ του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και του Παύλου Πολάκη, παρενέβη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την εκ της Συνθήκης υποχρέωση όλων για σεβασμό της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών και των κεντρικών τραπεζιτών να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε απαντώντας για το θέμα σε δημοσιογράφους, ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Για πιο σχετικές απαντήσεις ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία όπως είπε «είναι πιο αρμόδια για να τοποθετηθεί επί του περιστατικού

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάραγια το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο πρώτος από την ATTICA BANK.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί καταρχάς αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς την συναίνεση του κ. Στουρνάρα, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς διέρρευσε η επίμαχη συνομιλία σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρωί της Τρίτης, ο Γιάννης Στουρνάρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ανήκουστη προσπάθεια να επηρεαστεί η διοίκηση της ΤτΕ» ενώ παράλληλα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση να παρέμβουν.

Διαβάστε επίσης:
Παρέμβαση της Εισαγγελίας για την υπόθεση Πολάκη-Στουρνάρα

Πολιτική «θύελλα» για την υπόθεση Πολάκη - Στουρνάρα

Παρέμβαση Πολάκη και στη Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην υπόθεση και από τη Βουλή.

«Επειδή εδώ και 3-4 μέρες έχει εξαπολυθεί μία τεράστια επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα μου, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω. Κοιτάξτε ποια είναι η μεγάλη εικόνα. Βγαίνει ο Τσουκάτος στο δικαστήριο και λέει ότι το 2000 στο ΠΑΣΟΚ, πήρε 16 δισεκατομμύρια δραχμές από εταιρείες, που κρατάνε την ανωνυμία τους, οι οποίες και σήμερα χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα, για να κάνει εκλογές το κόμμα. Βγαίνει στην επιφάνεια ότι το “Πρώτο Θέμα” χρηματοδοτήθηκε από εφοπλιστή, με 1,8 εκατ. ευρώ.Βγαίνει ότι ο ίδιος εφοπλιστής έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία της Μαρέβα Μητσοτάκη με 800 χιλ. ευρώ. Και ποιο είναι το θέμα των ημερών; Ότι εγώ πήρα δάνειο 100.000 ευρώ» είπε στη Βουλή ο κ. Πολάκης, και συνέχισε: «Που είναι οι υπερασπιστές των προσωπικών δικαιωμάτων να υπερασπίσουν την κατακρεούργησή μου και αυτή της οικογένειάς μου;».

Επιβεβαίωσε, μάλιστα, για ακόμη μια φορά τη συνομιλία, όπως αυτή δημοσιεύτηκε από το «Ντοκουμέντο».

«Δεν υπάρχει διάψευση του περιεχομένου της συνομιλίας» τόνισε ο κ. Πολάκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα γελοιότητες τα περί κακουργηματικής πράξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης