ΚΟΣΜΟΣ

Νέος κοροναϊός: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αναπτύξουν εμβόλιο κατά του ιού

(AP Photo/Chiang Ying-ying)

Ένα εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα άρχισαν να αναπτύσσουν οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ (NIH), ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υγείας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι ένα έργο που θα διαρκέσει μήνες.

«Αρχίσαμε ήδη την ανάπτυξη ενός εμβολίου στα NIH και μαζί με συνεργάτες», δήλωσε ο 'Αντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ο 'Αντονι Φόσι συμφώνησε ότι είναι πιθανόν η επιδημία να υποχωρήσει προτού το εμβόλιο ετοιμαστεί, όπως συνέβη κατά την επιδημία του SARS (του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου) το 2002-2003.

Θα χρειαστούν τρεις μήνες για να ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή Φάσης Ι, στη συνέχεια τρεις μήνες για να ληφθούν στοιχεία, προτού ενδεχομένως ξεκινήσει μια κλινική δομική Φάσης ΙΙ σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, είπε ο γιατρός.

Αλλά «προχωράμε σαν να πρέπει να αναπτύξουμε το εμβόλιο», είπε. «Εξετάζουμε το χειρότερο από τα σενάρια, στην περίπτωση που αυτό γίνει μια μεγαλύτερη επιδημία».

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα είναι πλέον περισσότερα από 4.500, εκ των οποίων τα 106 ήταν θανατηφόρα, ενώ τέσσερα είναι τα κρούσματα στην Ευρώπη. Μάλιστα, η περίπτωση ενός 33χρονου Γερμανού αποτελεί το πρώτο, εκτός Ασίας, κρούσμα επιμόλυνσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης