ΚΟΣΜΟΣ

Μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στις ιρανικές εκλογές

Στιγμιότυπο από εκλογικό τμήμα της ιρανικής πρωτεύουσας Τεχεράνης, στις κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 REUTERS/Raheb Homavandi/TIMA

Οι κάλπες στο Ιράν έκλεισαν αργά απόψε και αφού η ψηφοφορία παρατάθηκε αρκετές φορές λόγω της αθρόας συμμετοχής των ψηφοφόρων.

Οι εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα (26/2) ήμερα για την εκλογή του 290μελούς ιρανικού κοινοβουλίου (Majles-e Showrā-ye Eslāmī) και της Συνέλευσης των Ειδικών (Majles-e Khobregān), 88μελες όργανο αποτελούμενο από θεολόγους και το οποίο εκλέγει ή απομακρύνει τον υπέρτατο θρησκευτικό ηγέτη και ελέγχει τις δραστηριότητες.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των δέκα κοινοβουλευτικών αναμετρήσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία, όπου οι εκλογές για τα δύο νομοθετικά σώματα συμπίπτουν. Η θητεία των Ιρανών βουλευτών θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου 2016 και θα λήξει τέσσερα χρόνια μετά στις 3 Μαΐου 2020.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 23.45 τοπική ώρα, περισσότερες από πέντε ώρες μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο στις 18.00 τοπική ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης