ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ορίων ο Τσαβούσογλου: Mάλωσε τη Σουηδή ΥΠΕΞ μπροστά στις κάμερες

Εκτός ορίων ο Τσαβούσογλου: Mάλωσε τη Σουηδή ΥΠΕΞ μπροστά στις κάμερες
AP Images

Καβγά με την Σουηδή ομόλογό του Αν Λίντε ενώπιον των δημοσιογράφων έστησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε μία πρωτοφανή για τα διπλωματικά ειωθότα συμπεριφορά, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή του με την κ. Λίντε, ο Τούρκος υπουργός άρχισε να της κουνάει το δάχτυλο και σε έντονο ύφος να την επικρίνει για την πολιτική της χώρας της από την ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό μέχρι και τη Συρία και τον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Μερικές από τις εκφράσεις που εκστόμισε ο κ. Τσαβούσογλου, με το ανάλογο ύφος και την ανάλογη γλώσσα του σώματος, είναι:

  • «Γιατί δεν ζητάτε τη δίκαιη κατανομή των υδρογονανθράκων»;
  • «Αφού είσαστε ευαίσθητοι στα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν επικρίνετε την Ελλάδα στο θέμα των προσφύγων; Δεν είναι άνθρωποι αυτοί; Γιατί; Γιατί η Ελλάδα εμποδίζει να φτάσουν οι μετανάστες στην Ευρώπη. Γιατί; Λόγω της αλληλεγγύης στην ΕΕ. Η άδικη όμως αλληλεγγύη τυφλώνει και την ΕΕ και τον καθέναν. Σας παρακαλώ, ειλικρινά σας το λέω, σταματήστε να συμπεριφέρεστε με δύο μέτρα και δύο σταθμά».
  • «Στο Διεθνές Δίκαιο, στα θέματα της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός μεταξύ μέλους και μη μέλους. Ξεφύγετε από αυτά».
  • «Γιατί δεν λέτε κουβέντα για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»;
  • «Με ποιο δικαίωμα ζητάτε από την Τουρκία να αποσυρθεί από τη Συρία»;
  • «Εμείς δεν θέλουμε τον διαμελισμό της Συρίας αλλά εσείς στηρίζεται το ΡKK που θέλει τον διαμελισμό της Συρίας».
  • «Στην Κριμαία, όταν πρόκειται για εδάφη της Ουκρανίας, όλοι λέμε να αποσυρθεί η Ρωσία. Όταν όμως πρόκειται για το Καραμπάχ δεν κάνετε την ίδια έκκληση».

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ