ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Απίστευτο βίντεο: Άντρας σώζει το κουτάβι του από τα σαγόνια αλιγάτορα

ΗΠΑ - Απίστευτο βίντεο: Άντρας σώζει το κουτάβι του από τα σαγόνια αλιγάτορα
screen grab από βίντεο

Μια δραματική αναμέτρηση με έναν αλιγάτορα είχε ένας άντρας στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος τον κυνήγησε κάτω από το νερό για να σώσει το τριών μηνών κουτάβι του από τα σαγόνια του.

Ο 74χρονος Ρίτσαρντ Γουιλμπανκς έτρεξε στη λίμνη στην πίσω αυλή του σπιτιού του, βούτηξε μέσα, ανέβασε τον αλιγάτορα στην επιφάνεια και άνοιξε τα σαγόνια του για να απελυθερώσει τον Γκάνερ, ένα κάβαλιερ κινγκ τσαρλς σπάνιελ.

«Ήμασταν έξω και περπατούσαμε δίπλα στη λίμνη και πετάχτηκε από το νερό σαν πύραυλος. Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας αλιγάτορας μπορούσε να είναι τόσο γρήγορος», είπε ο Ρίτσαρντ στο CNNi περιγράφοντας το περιστατικό και πρόσθεσε πως η αδρεναλίνη του και το ένστικτό του «χτύπησαν» και αυτομάτως πήδηξε στο νερό.

Όπως είπε στη συνέχεια, το να κρατήσει τον αλιγάτορα δεν ήταν και τόσο δύσκολο, αλλά το να ανοίξει τα σαγόνια του ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Τα χέρια του δέχτηκαν δαγκωματιές από τον αλιγάτορα και εκείνος πήγε στον γιατρό για να του κάνει αντιτετανικό.

Ο Γκάνερ είχε ένα τραύμα στην κοιλιά του και ανάρρωνε μετά από μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Ολόκληρο η διάσωση νότια του Fort Myers καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας λόγω της συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας Άγριας Ζωής της Φλόριντα και του Ιδρύματος fSTOP.

«Ζούμε σε ένα κοινό τοπίο», δήλωσε η Μέρεντιθ Μπαντ της ομοσπονδίας άγριας ζωής στη θυγατρικό του CNNi, WINK. «Δεν θέλουμε απλώς να ανεχτούμε την άγρια φύση, αλλά μάλλον θέλουμε να ευδοκιμήσουμε με την άγρια φύση σε ένα κοινό τοπίο».

Ο Γουιλμπαμπανκς συμφωνεί με αυτό και όπως λέει δεν θέλει να αφαιρεθεί ο αλιγάτορας από τη λίμνη, ούτε να θανατωθεί. «Είναι μέρος της φύσης και μέρος της ζωής μας», αναφέρει και εξακολουθεί να βγάζει τον Γκάνερ για βόλτα, αλλά φροντίζει να τον έχει δεμένο και διατηρεί μια μικρή απόσταση από την άκρη της λίμνης. «Τα κατοικίδιά μας, είναι σαν την οικογένειά μας», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ