ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις ρουκέτες εκτόξευσαν Ταλιμπάν στην αφγανική βουλή

Αφγανοί αντάρτες κρατούν τα όπλα τους κατά τη διάρκεια τελετής συμφιλίωσης και ενσωμάτωσης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κυβέρνησης στο Τζαλαλαμπάτ. REUTERS/Parwiz

Μαχητές Ταλιμπάν έπληξαν με ρουκέτες την Βουλή του Αφγανιστάν σήμερα, την ώρα που ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και ο υπουργός Εσωτερικών ετοιμάζονταν για ομιλία, ενώπιον των βουλευτών.

Οι βουλευτές γνωστοποίησαν πως κανείς δεν τραυματίστηκε ενώ ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση λέγοντας πως υπήρξαν θύματα.

Συχνά οι Ταλιμπάν αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις και όπως είναι γνωστό, υπερβάλλουν για τους αριθμούς των θυμάτων.

«Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στην Βουλή όμως δεν έφτασαν στο κεντρικό κτίριο», είπε ο Σαφιουλάχ Μουσλίμ, βουλευτής της περιοχής Μπαντακσάν. «Συνέβη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης».

Επιπλέον, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το αν χρησιμοποιήθηκαν εκτοξευτήρες από μακρινή απόσταση ή αν οι Ταλιμπάν πλησίασαν αρκετά στο κτίριο της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης