ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Οργή και καταδίκη για παρενόχληση δημοσιογράφου σε απευθείας σύνδεση

Ιταλία: Οργή και καταδίκη για παρενόχληση δημοσιογράφου σε απευθείας σύνδεση
H δημοσιογράφος Γκρέτα Μπεκάλια πρόκειται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του δράστη Screen Grab / Corriere Fiorentino TV

Ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Ιταλία για την σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφου από φίλαθλο της Φιορεντίνα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

To περιστατικό έλαβε χώρα μετά την λήξη του αγώνα Έμπολι-Φιορεντίνα το βράδυ του Σαββάτου.

Το θύμα της παρενόχλησης, η δημοσιογράφος Γκρέτα Μπεκάλια, εργάζεται σε τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης.

«Δεν μπορείς να κάνεις αυτό» είπε η νεαρή δημοσιογράφος, αλλά ο παρουσιαστής επιχείρησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο, λέγοντάς της «μην νευριάζεις».

Χάρη στις κάμερες ασφαλείας, αλλά και στις λήψεις του συγκεκριμένου καναλιού, τις τελευταίες ώρες εξακριβώθηκε η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος είναι ηλικίας 45 ετών, και η δημοσιογράφος έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μήνυση.

Χιλιάδες χρήστες του Δαδικτύου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην αθλητική συντάκτρια και καταδίκασαν το απαράδεκτο γεγονός.

Την υποστήριξή τους θέλησαν να κάνουν σαφή, παράλληλα, ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, και η πρόεδρος της Γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι.

Οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι είναι απαράδεκτο όλα αυτά να συνεχίζουν να συμβαίνουν και λίγες ημέρες μετά την διεθνή ημέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών. Σαν να υπάρχει, δηλαδή, μια μερίδα της κοινωνίας η οποία είναι εντελώς αδιάφορη σε κάθε μήνυμα ευαισθητοποίησης και προώθησης μιας στοιχειώδους, πολιτισμένης συμπεριφοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ