ΚΟΣΜΟΣ

Στη δίνη της Όμικρον: Ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ ενώ η μετάλλαξη «γονατίζει» τον πλανήτη

Η προηγούμενη κορύφωση του μέσου όρου επταημέρου στις ΗΠΑ είχε καταγραφεί σχεδόν έναν χρόνο πριν AP Photo/Rick Bowmer

Στις 258.312 σκαρφάλωσε ο μέσος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες σημειώνοντας νέο ρεκόρ, ενώ πολλές ακόμη χώρες βλέπουν τους επιδημιολογικούς τους δείκτες να ανεβαίνουν.  

Η προηγούμενη κορύφωση του μέσου όρου επταημέρου των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ήταν 250.141 που είχε καταγραφεί στις 8 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την καταγραφή του Reuters.

Οι πολιτείες που εμφάνιζαν χθες τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης περιλαμβάνουν την Νέα Υόρκη, η οποία ανέφερε έως και 40.780 κρούσματα και την Καλιφόρνια με πάνω από 30.000.

Το Τέξας ανέφερε περισσότερα από 17.000 κρούσματα και το Οχάιο πάνω από 15.000.

Η παραλλαγή Όμικρον εκτιμάται ότι αναλογεί στο 58,6% των παραλλαγών του κορονοϊού που κυκλοφορούσαν στις ΗΠΑ ως τις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Αγγλία -και η Ελλάδα- είναι μερικές από τις χώρες που ανακοίνωσαν ρεκόρ κρουσμάτων, από την αρχή της πανδημίας.

Αλλά και στην Αυστραλία, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού ανήλθε σε νέο επίπεδο ρεκόρ εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, γεγονός που θέτει σε δοκιμασία τις εγκαταστάσεις διενέργειας διαγνωστικών τεστ στην πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης