ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Άντριου: Εξωδικαστικός συμβιβασμός για την κατηγορία περί σεξουαλικής κακοποίησης

Ο πρίγκιπας Άντριου σκοπεύει να κάνει μια σημαντική δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση της κυρίας Τζιούφρε για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων (Steve Parsons/Pool Photo via AP, File)

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξαν ο πρίγκιπας Άντριου, και η Βιρτζίνια Τζιούφρε που τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν έφηβη.

Τα δύο μέρη θα συμφωνήσουν στο χρηματικό ποσό που θα πληρώσει ο Δούκας της Υόρκης, το οποίο θα παραμείνει εμπιστευτικό.

Όπως αναφέρεται σε δικαστικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, «o πρίγκιπας Άντριου σκοπεύει να κάνει μια σημαντική δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση της κυρίας Τζιούφρε για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων».

Σημειώνεται ακόμα: «Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε ποτέ την πρόθεση να κακοχαρακτηρίσει την κυρία Τζιούφρε και αποδέχεται ότι έχει υποφέρει τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημοσίων επιθέσεων.

«Είναι γνωστό ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν "διακινούσε" αμέτρητα νεαρά κορίτσια για πολλά χρόνια. Ο πρίγκιπας Άντριου λυπάται για τη σχέση του με τον Έπσταϊν και επαινεί τη γενναιότητα της κας Τζιούφρε και άλλων θυμάτων να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και τους άλλους» προστίθεται.

«Δεσμεύεται να αποδείξει το γεγονός ότι λυπάται για τη σχέση του με τον Έπσταϊν, υποστηρίζοντας την καταπολέμηση της σεξουαλικής εμπορίας ανθρώπων και των θυμάτων της» καταλήγει το έγγραφο.

Εδώ και πολλά χρόνια η 38χρονη σήμερα Βιρτζίνια Τζιούφρε Ρόμπερτς, Αμερικανίδα η οποία πλέον κατοικεί στην Αυστραλία, κατηγορεί δημοσίως τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση.

Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε όμως να προσφύγει στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον ότι ήταν ένας από τους «ισχυρούς φίλους» στον οποίο την παρέδωσε ο Τζέφι Επστάιν για να την κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη. Υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε τρεις φορές το 2001, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Ο πρίγκιπας προσπαθούσε εδώ και έξι μήνες να πείσει τους Αμερικανούς δικαστές να απορρίψουν την αγωγή της Τζιούφρε. Ο 61χρονος πρίγκιπας, δευτερότοκος γιος της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται τις κατηγορίες της Τζιούφρε ότι την ανάγκασε να κάνει σεξ πριν από περισότερες από δύο δεκαετίες στο σπίτι στο Λονδίνο της πρώην συντρόφου του Επστάιν Γκιλέν Μάξγουελ και ότι την κακοποίησε σε δύο ιδιοκτησίες του Επστάιν.

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση τα τελευταία χρόνια λόγω της σχέσης του με τον Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019.

Η πρώην σύντροφος του Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ, κρίθηκε ένοχη τον Δεκέμβριο για σωματεμπορία από δικαστήριο του Μανχάταν και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη. Έχουν κυκλοφορήσει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν τον πρίγκιπα συντροφιά με τον Επστάιν, τη Μάξγουελ και την Τζιούφρε, όταν η τελευταία ήταν ακόμη ανήλικη.

Ο πρίγκιπας αναγκάστηκε να παραιτηθεί από δημόσια καθήκοντά του το 2019 λόγω των διασυνδέσεών του με τον Επστάιν και έπειτα από μια ολέθρια συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC όπου ήλπιζε ότι θα καθάριζε το όνομά του, αλλά οδήγησε, αντίθετα, στη γελοιοποίησή του και σε περαιτέρω ερωτήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης